HunHír.info

2018. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

Disznófej lóg a bécsi mecset kapuján - ez természetesen nem bűncselekmény a demokráciában

2014. december 28. 10:45
Hunhír.info

sertes250.jpgAz iszlám hívők érzékenységét durván megsértve, Karácsonykor egy disznófej darabját és húscafatokat akasztottak egy mecset kapujára Bécs 21. kerületében.A cionista világmédia természetesen nem őrjöng, hiszen csak a barbár iszlamisták templomát gyalázták meg. Bezzeg ha a zsinagóga kapott volna ilyen dekorációt, ezzel lenne tele a világlapok címlapja. A mecset elleni rasszista támadás ugyanakkor nem bűncselekmény a zsidók érzékenységére annyira figyelő Ausztriában.

Az eseményről a Kocatepe mecset imámja tájékoztatta az Andadolu hírügynökséget. Elítélte és „elfogadhatatlannak" nevezte a vandál lépést.

A Bécsi Török-Iszlám Unió (ATIB) vezetője, Fatih Karadas is elítélte a támadást. Kijelentette, hogy „ami történt, az nem a muszlimok, hanem az egész emberiség elleni fellépés. Mi, muszlimok megőrizzük a nyugalmunkat és megerősítjük magunkban az összetartozás érzését."

Az eset nem az első a maga nemében, mivel Ausztria muszlim közössége idén már számos hasonló, gyűlöletből fakadó bűntény célpontja volt. Erőszakos támadás érte a bécsi Imam Hatip iskolát is, amely főleg vallási oktatással foglalkozik. Október elején, a Ramadan idején egy disznófejet dobtak az iskola kapuja elé.

Augusztusban egy disznófejet szúrtak fel egy épülő muszlim iskola körüli kerítésre. Nem tudni, ki rakta oda a disznófejet, de a rendőrség akkor sem tudna sokat tenni, ha valaki vallomást tenne, mivel az elkövetők kárt nem okoztak, így büntetőeljárásnak nincs helye.

És ha zsidó varázshely kap disznófejet, akkor sincs büntetőeljárás? Na, ne már!

Egy másik mecsetet, amely Eyüp Sultan nevét viseli és Telfs városában található, ismételten graffitik csúfítottak el. Egy másik, sokkal súlyosabb esetben egy idős muszlim nőt egy bankban támadtak meg, nyilvánvalóan azért, mert más vallást követ, mint támadói. Szeptemberben egy másik nőt egy vonaton azért ért támadás, mert fejkendőt viselt. Augusztusban a bécsi Favoritenstraße-n két idős muszlim nőt támadtak meg a fejkendő viselése miatt. A rendőrség késlekedett és csak napokkal később hallgatta ki a gyanúsítottakat.

Ausztria Iszlám Vallási Közösségi Egyesülete úgy nyilatkozott, hogy a muszlimokat gyakran részesítik hátrányos megkülönböztetésben, de „ezeket az eseteket nem rögzítik megfelelően."

Carla Amina Baghajati szóvivő azt mondta, hogy az Egyesület azt tervezi: összegyűjti valamennyi, vallási okból elkövetett rosszindulatú cselekmény adatait, majd hozzátette, nem hiszi, hogy a rendőrség érdektelen lenne az ügyben.

Figyelő Online

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat