HunHír.info

2018. Ígéret hava 25. nap, Tortel napja.

A cionvilág nem postán kapta a perzsák fenyegetését

2014. december 25. 15:04
Hunhír.info

iran.jpgJelentős, mindhárom fegyvernem és a Forradalmi Gárda részvételével zajló hadgyakorlatba kezdett Irán, amely az Arab-tengerre, a Hormuzi-szorosra és az Ádeni-öbölre is kiterjed. Irán korábban azt állította, hogy képes katonai blokád alá vonni az Arab-tengert a Perzsa-öböllel összekötő Hormuzi-szorost, amelyen a világ olajkereskedelmének nagyjából ötöde keresztülhalad. A manőver hivatalos célja, hogy "átadják tapasztalataikat" a fiatalabb katonáknak - közölte a hadsereg vezérkari főnöke.

A gyakorlat, amelyben 13 ezer katona vesz részt, az első igazán jelentős hadi manőver az iszlám köztársaság részéről a mérsékeltnek tartott Haszan Róháni elnök tavaly júniusi hatalomra jutása óta. Az állami hírügynökség beszámolói szerint az iráni haderő még soha nem gyakorlatozott olyan messze az ország partjaitól, mint a mostani hatnapos művelet során.

A manőver hivatalos célja, hogy "átadják tapasztalataikat" a fiatalabb katonáknak - közölte a hadsereg vezérkari főnöke. Egyebek mellett rakétákat és drónokat is tesztelnek majd az összesen 2,2 millió négyzetkilométeres területre kiterjedő hadgyakorlat során.

Az iráni hadsereg már a múlt héten figyelmeztette más országok fegyveres erőit, hogy "a balesetek elkerülése érdekében" hagyják el a gyakorlatozásra kijelölt területet. Mindazonáltal - az Egyesült Államok ötödik flottájára utalva - azt állították, hogy a gyakorlat nem jelent majd veszélyt a Perzsa-(Arab-)öbölben állomásozó külföldi erőkre nézve.

Irán korábban azt állította, hogy képes katonai blokád alá vonni az Arab-tengert a Perzsa-öböllel összekötő Hormuzi-szorost, amelyen a világ olajkereskedelmének nagyjából ötöde keresztülhalad.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat