HunHír.info

2018. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Izraelben dübörög a korrupció - mohó miniszterek is vastagon a buliban

2014. december 24. 18:47
Hunhír.info

Rajtaütésszerű házkutatást tartottak korrupcióval gyanúsított izraeli köztisztviselők, köztük egy miniszterhelyettes lakásán és irodájában szerda reggel - jelentette az izraeli közszolgálati rádió. A korrupciós ügyek felderítésére létrehozott, Lahav 433 nevet viselő rendőri egység nyomozói titokban már egy éve nyomoznak a harminc gyanúsított, köztük egy volt miniszter és a jelenlegi belügyminiszter-helyettes után, és mostanra szereztek elég bizonyítékot a vizsgálatok nyílt szakaszához.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet úgy értesült, hogy Jehuda Weinstein államügyész azért is határozta el az ügy nyilvánossá tételét, mert közeleg a márciusi parlamenti szavazás, és megítélése szerint a szavazóknak tudniuk kell, hogy ki ellen folyik korrupciós nyomozás.

A megvesztegetéssel, csalással, bizalommal való visszaéléssel, iratok meghamisításával és pénzmosással vádolt politikusok és köztisztviselők, köztük Faina Kirsenbaum belügyminiszter-helyettes és Sztav Miseznyikov volt turisztikai miniszter, mind Avigdor Liberman Iszrael Béténu (Izrael a Hazánk) nevű jobboldali pártjához tartoznak országos vagy helyi szinteken.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak komoly közpénzeket juttattak különböző nonprofit csoportoknak, köztük sportszervezeteknek, amelyek cserébe nepotista módon kinevezéseket és állásokat biztosítottak a pénzt juttatók családtagjainak, és a közpénz egy részét visszacsorgatták a köztisztviselők zsebébe vagy valamilyen juttatás formájában "hálálták meg" a támogatást.

Az ügy érdekessége, hogy a rendőrség munkájáért felelős Jichák Aharonovic belbiztonsági miniszter is az Iszrael Béténu párt politikusa. Avigdor Liberman külügyminiszter elutasította a korrupciós vádakat, boszorkányüldözésnek nevezte az ügyet, amelynek célja szerinte a párt lejáratása a márciusi választások előtt.

A párt közleményben bírálta a gyanúsításokat és kiállt gyanúsított tagjai ártatlansága mellett. Szerintük a rendőrség a párt 1999-es megalapítása óta mindig nagy letartóztatásokat és nyomozásokat jelentett be a nyilvánosság előtt a választási kampányok idején.

Baruch Kra, a tízes tévécsatorna jogi szakértője szerint ennek a korrupciós ügynek az a különlegessége, hogy nem befolyásra törekvő gazdag magánszemélyek vetették be tisztességtelen célokból saját anyagi eszközeiket, hanem csakis közpénzeket használtak megvesztegetésre.

Szerda délutánig letartóztattak három önkormányzati vezetőt, akiket azzal vádolnak, hogy a nekik és pártszervezetüknek juttatott pénzeket állásjuttatásokkal "köszönték meg", ami pedig közhatalommal való visszaélést jelent.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat