HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Lukasenka is úgy járhat, mint Kadhafi, aztán annyi...

2014. december 23. 21:27
Hunhír.info

A fehérorosz államfő kedden tagadta, hogy ellentétek lennének közte és az orosz elnök között. Hétfőn Alekszej Puskov, az orosz törvényhozás elnöke óvta Lukasenkát az Egyesült Államokkal való barátkozástól. A politikus a Twitter internetes közösségi oldalon azt írta, hogy "Milosevic, Kadhafi, Szaddám Huszein próbálkoztak az Egyesült Államokkal barátkozni. A sorsuk ismeretes. Most az Egyesült Államok új viszonyt kínál Lukasenkának. Veszélyes tapasztalat".

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Aljakszandr Lukasenka az Eurázsiai Gazdasági Szövetséget alkotó országok keddi moszkvai csúcstalálkozóján tartott nemzetközi sajtótájékoztatón kirohanást intézett a sajtó ellen, amely szerinte eltorzítja a valóságot. Pontosan és óvatosan kell foglalkozni azokkal a témákkal, amelyekről ő és az orosz, kirgiz, örmény és kazah elnökök tárgyaltak - mondta. Azt is közölte, hogy Fehéroroszország semmit sem akar "kierőszakolni" szövetségesétől, Oroszországtól "ebben a helyzetben", az orosz gazdasági és külpolitikai nehézségek közepette.

Előző nap az RBK orosz hírügynökség azt közölte, hogy a Kreml nem tervez külön találkozót Vlagyimir Putyin és a fehérorosz elnök között. Nem tudni, hogy végül volt-e ilyen kétoldalú találkozó.

Lukasenka vasárnap Kijevben tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel. Mielőtt az ukrán fővárosba utazott volna, Oroszországot bíráló kijelentéseket tett. "Teljes mértékben ostoba és esztelen politikának" nevezte, hogy Moszkva betiltotta a fehérorosz hústermékek bevitelét Oroszországba. Tagadta, hogy probléma lenne azok minőségével. Mint mondta, meggyőződése, hogy politikai okok állnak a tiltás mögött, mert Fehéroroszország nem csatlakozott a Nyugat ellen hozott orosz büntetőintézkedésekhez. "Nem is ígértük meg, hogy csatlakozunk. Örülünk, hogy élünk" - jelentette ki Lukasenka.

Moszkva a Kreml Ukrajna-politikáját büntető nyugati szankciókra válaszul augusztus elején megtiltotta több élelmiszer behozatalát az európai uniós tagállamokból. Az orosz hatóságok az ősszel azt vélelmezték, hogy ezeket a termékeket Fehéroroszországból és Kazahsztánból csempészik be más jelzéssel ellátva Oroszországba.

A fehérorosz elnök bírálatára válaszul hétfőn Alekszej Puskov, az orosz törvényhozás elnöke óvta Lukasenkát az Egyesült Államokkal való barátkozástól. A politikus a Twitter internetes közösségi oldalon azt írta, hogy "Milosevic, Kadhafi, Szaddám Huszein próbálkoztak az Egyesült Államokkal barátkozni. A sorsuk ismeretes. Most az Egyesült Államok új viszonyt kínál Lukasenkának. Veszélyes tapasztalat".

A fehérorosz elnök azt is visszautasította, hogy őt "le lehet építeni" és el lehet távolítani a posztjáról a jövő évi elnökválasztás előtt. "Nyugodjanak meg, uraim! (...) Lukasenkát a nép választotta meg és akkor lesz elnök, amikor akarja!" - jelentette ki

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat