HunHír.info

2018. Álom hava 10. nap, Rugacs napja.

Nem nyalnak annyira a világhatalomnak a tótok, egyből nem olyan kóserek

2014. december 22. 21:21
Hunhír.info

Egy felmérés szerint az előző negyedévhez képest változatlan maradt, éves szinten azonban romlott a demokrácia minősége Szlovákiában az idei év utolsó negyedében. Mondjuk teljesen világos , hogy miért. Fico nem nyalja annyira a világgyarmatosítók alfelét, mint korábban.

Menedék - Atilla


Hétfőn közzétette legújabb, Barometer című jelentését a szlovák Közéleti Kérdések Intézete (IVO). A "civil szervezet+ a negyedéves kiadványában a demokrácia elveinek tiszteletben tartását vizsgálja a közélet négy területén, azaz a demokratikus intézményekkel és a jogállamisággal, a törvényalkotási folyamat helyzetével, az emberi és kisebbségi jogokkal és sajtó függetlenségével kapcsolatban. Értékelési skálájukon az 1-es osztályzat a demokrácia elvei betartásának ideális állapotát mutatja, az 5-ös értékelés pedig a leggyengébb besorolást jelenti.

A jelentés szerint Szlovákiában 2014 utolsó negyedében a közepesnél rosszabb – 3,2-es szintű - volt a demokrácia minősége. Ez megegyezik a harmadik negyedévvel, ám 0,3 ponttal gyengébb volt a 2013-as év átlagánál. A mutató éves szintű változását a civil szervezet év végi elemzésében „jelentős visszaesésként” értékelte. Az IVO szerint 2014 utolsó negyedévében egymással ellentétes hatások alakították a demokrácia minőségének alakulását Szlovákiában. Az elemzésben annak készítői rámutatnak, hogy míg a vizsgált időszakban a demokratikus intézmények és a jogállamiság részmutatója javult, a törvényalkotás kategóriájában visszaesés volt megfigyelhető.

A Barometer decemberben 3,25-re értékelte a demokratikus intézmények és a jogállamiság helyzetét. Ennek a részmutatónak egy évvel korábban 3,4-es, idén októberben pedig 3,5-ös értéket adtak. Az osztályzat negyedéves szintű javítását a szlovák alkotmánybíróság és Andrej Kiska államfő „pozitív hatású” tevékenységével indokolta az IVO. Ugyanakkor az utolsó negyedévben az októberi 2,75-ös szintről a 3-as értékre rontotta a demokrácia minőségének a törvényalkotás szegmensében megállapított részmutatóját, amely egy évvel korábban még a 2,8-as értékelést kapta.

Az IVO Barometer szerint 2014 utolsó negyedévében mind negyedéves, mind pedig éves összehasonlításban változatlanok maradtak a sajtó függetlenségét, illetve az emberi és a kisebbségi jogok betartását jelző mutatók. Az előbbi szegmens a közepes szintet jelentő 3-as besorolást, az utóbbi pedig a közepesnél rosszabb, 3,5-ös osztályzatot kapta a Közéleti Kérdések Intézetének értékelésében.

Naná, hogy a felvidéki magyarok jogfosztása nem éri el a civilnek álcázott világhatalmi ügynökszervezet ingerküszöbét. Csak akkor ajvékolnak, ha a globális birodalmi érdekekről van szó.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat