HunHír.info

2018. Álom hava 19. nap, Bodony napja.

A milliárdos programok hatása: Luxusautóval ingyen karácsonyfáért a nyóckerben

2014. december 22. 15:51
Hunhír.info

Az MNO egy olvasója arra lett figyelmes, hogy ketten (egy cigány férfi és cigány nő) az önkormányzattól szociális alapon, ingyenesen kapott karácsonyfát egy nagy értékű luxusautó csomagtartójában helyezik el. Az olvasónak szöget ütött a fejébe, hogyan lehetséges, hogy a rászorultsági alapon osztogatott karácsonyfát olyanok kapják meg, akik – legalábbis az autó alapján – feltételezhetően luxuskörülmények között élnek.

Menedek - Engdahl

Megkerestük az önkormányzatot, hogy milyen feltételekkel lehet „szociális” karácsonyfához jutni; itt elmondták, hogy karácsonyfát az kaphat ingyenesen az önkormányzattól, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (ezen a jogcímen kapnak a legtöbben), aki rendszeres szociális segélyben vagy házi segítségnyújtásban részesül, esetleg átmeneti otthonban vagy krízislakásban él; valamint az olyan idős emberek, akik kapcsolatban állnak a Családsegítő Központtal.

Egyébként azt, hogy valaki valóban rászorul-e az ingyenes karácsonyfára, az önkormányzatnak nincs módja a helyszínen ellenőrizni – mondták el kérdésünkre; ha az ügyfél behozza a megfelelő igazolásokat, hogy részesül a fenti támogatási formák valamelyikében, akkor megkapja a fenyőfát az önkormányzattól.

Azaz jelen pillanatban semmilyen eszköz nincs a helyhatóságok kezében abban az esetben, ha valaki például hamis papírokkal, vagy más módon igazolja azt, hogy rászoruló, közben a tágabb környezete számára egyértelmű, hogy luxuskörülmények között él – „terepjáróval jár a segélyért”, ahogy a megkérdezett illetékes mondta; erre lehet jó példa a fent bemutatott karácsonyfa-ügy.

Amit viszont az önkormányzat részéről is jeleztek, reményeik szerint a szociális rendszer jövő évre tervezett átalakítása megszünteti majd ezeket a vadhajtásokat, és „véget vet a segélyekkel való visszaélés időszakának Magyarországon”. Mivel a legtöbb fenti támogatás elbírálása és megítélése önkormányzati hatáskörbe kerül, így nem csak az ezekkel a juttatásokkal való visszaélést szorítják vissza, hanem például az ilyen karácsonyfa-ügyeknek is véget vethetnek egyszer és mindenkorra.

Hunhír.info - mno nyomán

És még csak most jön az ajándék-osztás. Az egész pereputty sorban áll 10-szer. Már az osztást végzők szólnak rájuk, de nekik ez természetes. Ők a "más kultúrához" tartoznak. Ott ez kötelező...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat