HunHír.info

2018. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

A világhatalom már nem tankokkal, hackertámadással jön ellenünk

2014. december 21. 18:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

2_serverrack.jpgNem mi, a Néphazugság mai száma írja ezt. Egyenes beszéd. Legalább tudjuk, mire számíthatunk, mondhatnók. Merthogy hazánk ma már a Noam Chomsky által a világ vezető terrorista államának nevezett USA „műveleti területe”.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

De idézzünk csak az ezt feledő hírcikkből!

„Az Egyesült Államok Kínát kérte fel közvetítésre és közbelépésre az állítólag Észak-Korea által indított hackertámadások megfékezéséért a Sony Pictures elleni hatalmas akció után. Kína még nem reagált a felkérésre – írja a BBC.

Észak-Korea ugyan tagadja a vádakat, és az Egyesült Államokkal közös vizsgálatra szólított fel az eset kinyomozása érdekében, Washington azonban kiáll amellett, hogy a fiatal diktátor, Kim Dzsong Un országa áll az ügy mögött.

A magukat Guardians of Peace vagyis a béke őrzőinek nevező hackerek november végén feltörték a Sony Pictures számítógépes rendszerét, és kínos magánlevelezésektől kezdve filmforgatókönyveken át az alkalmazottak béréig és egészségügyi adataiig mindent nyilvánosságra hoztak. Ezután azzal fenyegetőztek, hogy támadást hajtanak végre mozik ellen, ha a Sony bemutatja Az interjú című vígjátékot. A filmben két amerikai újságíró – akiket Seth Rogen és James Franco alakít – megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg Kim Dzsong Unt.

Az filmet december 25–én mutatták volna be a mozik, végül azonban a Sony Pictures úgy döntött, nem mutatja be a Rogen által rendezett filmet. Hivatalos közlések szerint a stúdió gondolkodik, hogy más platformon, de kiadja a filmet. Becslések szerint a Sony Picturesnek 500 millió dollár körüli kárt okozott a hackertámadás.”

Vagyis az orwelli Nagy Testvér árgus szemmel figyel. Figyeli, ki merre, hova megy, kivel telefonál mobilján, kinek küld email-t, mit tesz közzé Facebook profilján. Aztán, ha „politikailag inkorrekt”-nek talál valamit, amit valaki általuk közvetített, szépen támadásba veheti.

Vegyünk egy példát! Valaki jelentkezik egy munkahelyre. Leadja fényképes önéletrajzát. Akár fel is vennék ennek alapján, ámde közben rábukkannak Facebook-profiljára, amelyen olyan tartalmakat találnak, amivel – úgymond – megsértette a háttérhatalom „normái”-t. Már vissza sem szólnak neki. És akkor ez még a jobbik eset. A rosszabbik, ha vegzálni kezdik saját hazájában, ami már „műveleti terület”. Amin, ha tartózkodik, azt művelnek vele, amit akarnak. És nem feltétlenül politikailag, hanem mondjuk pénzügyileg.

Az ember méltán sírhatja vissza ilyenkor a rég letűnt időket. Amikor még az ellenség nyílt sisakkal játszott. De hát hol van már a jégkor? A világhatalom már nem tankokkal, hackertámadással jön ellenünk. Ez hát valójában a – „szép új világ”.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat