HunHír.info

2018. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

A jászolban fekvő kisded aranykupac? Magyarok milliói lelkébe tapostak megint

Tiltakozás a HVG brutálisan keresztényellenes címlapja ellen

2014. december 20. 15:39
Hunhír.info

arany250.jpgMi, vallásos értelmiségiek tiltakozásunkat fejezzük ki a HVG hetilap karácsonyi dupla számának címlapján megjelenítettek miatt. 1. Tiltakozunk a „Nagy Harácsony” cím miatt, ami gúnyt űz a keresztény világ egyik legszentebb ünnepéből, Jézus Krisztus megszületéséből, ezt ünnepeljük ugyanis a karácsony elnevezésű ünnep alkalmával.

Menedék - Atilla

2. Tiltakozunk másrészről a cím alatt megjelenített montázs miatt, ami Krisztus születésének pillanatát ábrázolja eltorzított módon; kormányoldali személyiségek jelennek meg a jászol körül a napkeleti bölcsek és az egyszerű pásztorok helyett, a jászolban pedig az újszülött Jézus helyett aranypénzkupac található, amit az adóhivatal elnöke „őriz” Szűz Máriát kifigurázva. A pillanat ábrázolása mint széleskörűen elterjedt keresztény vallási szimbólum – álláspontunk szerint – nem lehet gúnyolódás tárgya, főleg nem lehet eszköze a különféle pártállású emberek közötti konfliktusok gerjesztésének.

Aki a Szent Család képét ilyenre felhasználja, nem érti, illetve súlyosan elcsúfítja az esemény fontos üzenetét: Jézus Krisztus kétezer éve mindannyiunk számára megszületett, korra, nemre, származásra, társadalmi rangra vagy vagyoni helyzetre való tekintet nélkül. Hogy a megjelenített politikai szereplők ellen bárki tiltakozással éljen, alkotmányos joga, ez azonban nem ölthet testet keresztény emberek nagy tömegeinek megsértésében. Tudomásul vesszük, hogy jelen tiltakozásunk egyesek számára nevezett hetilap reklámjaként fogható fel, de mi – ez esetben katolikus –, vallásos értelmiségiekként kiállunk a szabad és békés vallásgyakorlás értéke mellett, elutasítva bármely vallás jelképeinek kigúnyolását, meggyalázását.

Bucsy Levente

Az újabb provokáció csak azt a célt szolgálja, hogy valaki "antiszemita" cselekedetet kövessen el, elégtételt vegyen köztéri zsidó varázsszimbólumon, aztán lehessen rasszistafasiztázni! Senki ne üljön fel a provokációnak, és véletlenül se szolgálja idegen erők érdekeit. De nem árt, ha tudják a mocskos uszítók: magyar ember nem felejt... s ráadásul egyre kevesebb ember fog megbocsátani...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélekből Jövő Jövő - Zöld - Határidőnapló 2019 - RegélőLélekből Jövő Jövő - Zöld - Határidőnapló 2019
Könyv - Bolti ár: 5 490 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
18% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat