HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Ez megint vérlázító: csókosok nyúlták le bagóért a belvárosi üzleteket

2014. december 20. 14:45
Hunhír.info

Csaknem négymilliárd forint kedvezményt adott a belvárosi önkormányzat az utóbbi hat évben üzlethelyiségek bérlőinek, hogy megvásárolják az általuk használt ingatlant – olvasható a Népszabadságban. Az V. kerületi önkormányzat közleményben magyarázkodik. Nem Orbán miatt, az alatta levő kapzsi, urizálni akaró, uborkafára felmászott pénzéhes sudribunkók miatt fog megbukni az, amit felépített.

Menedék - Atilla

A Rogán Antal vezette V. kerület 2008 és 2013 között értékesített 277 ingatlanból 155-öt adott el kedvezményesen, amellyel összesen 3,9 milliárd forinttal kevesebbet kapott a Belváros az összesen 17,5 milliárd értékű ingatlanvagyonért – írja a lap.

A bérlők kedvezményhez juttatása nem szokatlan a Népszabadság szerint, de az V. kerületben sajátos gyakorlat alakult ki: vállalkozások sok esetben néhány hónappal a bérleti szerződés megkötése után lettek tulajdonosok.

Rogán Antalék 2007-ben hoztak egy rendeletet, ami alapján a kerületi üzlethelyiségeket bérlők elővásárlási joggal rendelkeznek az adott ingatlanra, azokat versenyeztetés nélkül és kedvezményesen, az ingatlan értékének 70 százalékáért vásárolhatják meg.

A belvárosi önkormányzat közleményben reagált a Népszabadásg cikkére. Íme:

Belváros vagyona 2009-hez képest nőtt

A mai Népszabadságban a belvárosi önkormányzattal kapcsolatban megjelent állítások több ponton is valótlanok és félrevezetőek. A Népszabadság szerzője az újságírói szokásoktól merőben eltérve a cikk megjelenése előtt nem kereste meg az önkormányzatot és nem kérte ki az önkormányzat véleményét. Az önkormányzat az ingatlanértékesítésből befolyt bevételeket fejlesztésre fordította, a cikk sugalmazásával szemben az önkormányzat könyv szerinti vagyona az elmúlt években nőtt, és nem csökkent.

A Népszabadság ellen egy korábbi cikk miatt már bírósági keresetet indítottunk, mert megpróbálták összekötni az önkormányzat nevét Portik Tamással. Miután ez valótlannak bizonyult, Portik rokonai a tendenciózus cikkeket megjelenítő lapoknál, így a Népszabadságnál is, hirtelen Habony Árpád rokonai lettek.

A Népszabadság mai cikkében megjelent sejtetésekkel szemben az önkormányzat által megállapított minden kedvezmény jogszabályokon alapszik. Ha valamely bérlő rövid bérleti idő után megkapta a bérlőnek jogszabály szerint járó kedvezményt, azt csak azért kaphatta meg, mert már az előző bérlő benyújtott az ingatlanra vételi ajánlatot, tehát az önkormányzat megpróbálta azt értékesíteni, de az meghiúsult. Ugyancsak előfordult, hogy a bérlő átadta a bérleti jogot vagy a polgári törvénykönyvben biztosított módon átadta a vételi jogát egy másik gazdasági társaságnak.

A Népszabadság újságírója elhallgatja azt a tényt, hogy minden értékesítés előtt három hónapnál nem régebbi aktualizált értékbecslés készült. Az övezeti átlagáraktól való eltérés előfordul az ingatlanoknál le és felfelé is, hiszen az aktualizált értékbecslés figyelembe veszi az ingatlan aktuális állapotát. Sok ingatlant éppen azért adtunk el, mert állapota leromlott, felújítása többe került volna, mint a bérlőnek biztosított kedvezmény; hiszen a felújítás a tulajdonos kötelessége, nem a bérlőé. Más esetekben, ha a bérlő végzett felújítást vagy értéknövelő beruházást az ingatlanon, és azt még nem írta le a bérleti díjból, akkor annak fennmaradt részét szintén figyelembe kellett venni az ingatlan értékének megállapításakor.

A magyar önkormányzatok többségénél a nyilvántartott önkormányzati vagyon nem változott vagy csökkent. A belvárosi vagyongazdálkodás hatékonyságát éppen az mutatja, hogy Belváros- Lipótváros Önkormányzatának könyv szerinti vagyona 2009-hez képest nőtt és nem csökkent.


Vérlázító, ahogyan hülyének nézik az embereket. Józsi bácsit Taktaharkányban meg lehet etetni ilyesmivel, de nem a belvárosiakat. Azért, mert a nyuggerek mindent megkapnak, aztán ott a szavazóbázis, de az átlag belvárosi nem nyeli le ezt a gigamutyit. Nem Orbán miatt, az alatta levő kapzsi, urizálni akaró, uborkafára felmászott pénzéhes sudribunkók miatt fog megbukni az, amit felépített.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat