HunHír.info

2018. Álom hava 10. nap, Rugacs napja.

Putyin: a Nyugat birodalomnak képzeli magát és falakat épít

2014. december 18. 14:55
Hunhír.info

putyin-250.jpgElsősorban külső tényezők idézték elő azt a helyzetet, amelybe jelenleg került az orosz gazdaság - jelentette ki csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján Vlagyimir Putyin, aki szerint a legkedvezőtlenebb helyzetben két évre lesz szükség ahhoz, hogy kilábaljon belőle. Az orosz elnök azzal vádolta a Nyugatot, hogy birodalomnak képzeli magát, újabb falakat épít, ami szerinte jelenleg a nemzetközi viszonyok legnagyobb problémája.

Menedék - Bayer

Putyin kijelentette, hogy az olajárak meredek esése miatt elkerülhetetlenné válik a gazdasági átalakítás, korlátozásokra lesz szükség és diverzifikálni kell a gazdaságot. Az orosz elnök szerint az orosz gazdaság általános, 8,4 billió rubeles tartaléka révén az ország teljesíteni tudja szociális kötelezettségeit. A rossz gazdasági helyzet ellenére az év első tíz hónapjában 0,7 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP), és az éves növekedés várhatóan 0,6 százalékos lesz - mondta Putyin.

Az orosz elnök nem tart palotaforradalomtól

Az orosz elnök nem tart attól, hogy palotaforradalom történik a Kremlben, és őt leváltják tisztségéből. Vlagyimir Putyin évértékelő nemzetközi sajtóértekezletén a Reuters brit hírügynökség tudósítójának kérdésére válaszolva azt mondta, hogy mindenki megnyugodhat, mert az orosz lakosság támogatja a hatalmat. Az államfő azt is közölte, hogy nem létezik társadalmi elit Oroszországban. Az újságíró ugyanis felvetette, hogy az orosz elit képviselői az ország gazdasági problémái, a rubel árfolyamának zuhanása és a Kreml Ukrajna-politikája miatt kialakult nemzetközi feszültség miatt az államfőt okolják.

A Nyugat birodalomnak képzeli magát és újabb falakat épít

Az orosz elnök azzal vádolta csütörtökön a Nyugatot, hogy birodalomnak képzeli magát, újabb falakat épít, ami szerinte jelenleg a nemzetközi viszonyok legnagyobb problémája.

Vlagyimir Putyin kremlbeli sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a NATO keleti bővítési és a rakétapajzs létesítése is felépítést jelent. Miközben a világ a berlini fal leomlásának évfordulóját ünnepli, folytatódik szerinte az elválasztó vonalak kiépítése, ami jelenleg a nemzetközi viszonyok legnagyobb problémáját képezi - tette hozzá. A partnereink nem álltak le ezzel, úgy döntöttek, hogy győztesek, ők a birodalom, és mindenki más vazallus, akit el kell nyomni - mondta Putyin. Hozzátette, hogy a külföldnek meg kell értenie a válságkezelésben, így az ukrajnai rendezésben tanúsított meglehetősen kemény orosz álláspontból, hogy véget kell vetni a falak építésének, és közös humanitárius, biztonsági és szabad gazdasági teret kell létrehozni.

Oroszország kész közvetíteni az ukrán válság politikai rendezésében

Az ukrajnai helyzetet az a büntetőhadjárat és kártékony gazdasági blokád határozza meg, amelyet a kijevi kormány folytat az ország keleti része ellen - jelentette ki az orosz elnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy Oroszország kész közvetíteni az ukrán válság mielőbbi, politikai úton való rendezésében. Putyin azt mondta, Moszkva célja az, hogy helyreállítsák Ukrajna politikai egységét. Ukrajnának azonban tiszteletben kell tartania a délkeleti országrész lakosságát - tette hozzá.

A jelenlegi körülmények között Oroszország nem valósítja meg a Déli Áramlatot

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy a jelenlegi körülmények között Oroszország nem fogja megvalósítani a Dél Áramlat gázvezeték tervét. Az orosz elnök megismételte, hogy országa kész kiépíteni egy újabb gázvezetékrendszert a Kék Áramlat kiegészítéseként, hogy ki tudja elégíteni a török gazdaság növekvő energiaszükségleteit. Putyin hozzátette, hogy amennyiben célszerűnek bizonyul, kész kiépíteni Törökország területén, a görög határ közelében egy gázelosztó-központot is a dél-európai fogyasztók igényeinek kielégítésére, de jelentős mértékben az európai partnerországoktól függ az, hogy ez a beruházás létrejön-e. Putyin leszögezte, hogy Európának nincs és a közeljövőben nem is lesz az orosznál olcsóbb és megbízhatóbb gázbeszerzési forrása.

Az Ukrajnában harcoló oroszok önkéntesek, nem zsoldosok

A délkelet-ukrajnai harcokban önkéntesként részt vevő oroszok nem zsoldosok, mivel tevékenységükért nem kapnak fizetést - fogalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezekért az emberekért ő maga visel felelősséget az orosz fegyveres erők főparancsnokaként. Azok az emberek, akik a szívük sugallatára teljesítik kötelességüket, vagy önként részt vesznek az Ukrajna délkeleti részén zajló harci cselekményekben, nem nevezhetőek zsoldosoknak, mivel tevékenységükért pénzt nem kapnak - hangsúlyozta.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat