HunHír.info

2018. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

Merkel a Déli Áramlat MELLETT lobbizott Bulgáriában

2014. december 15. 18:34
Hunhír.info

Angel Merkel német kancellár bulgáriai látogatásán arra ösztönözte a bolgár kormányzatot, hogy kezdjenek új tárgyalásokba a Déli Áramlat ügyében Oroszországgal - számol be a Reuters. A komornának megmondták a németországi nábobok és gyáriparosok, hogy repül, ha milliárdos üzleteiket veszélyezteti az amerikai hasonszőrűek érdekeinek képviseletével.

Menedék - Pálfi

Merkel a bolgár kormányfővel történt találkozóját követően úgy nyilatkozott, hogy meg kell vizsgálni minden jogi kérdést a Déli Áramlat kapcsán, és ezek alapján tárgyalásokat kell folytatni Oroszországgal. Hozzátette: számos szerződést megkötöttek már, és minden érintett fél számára fontos, hogy megbízható partnerként tartsák számon a jövőben is.

A bolgár kormányfő a találkozó után úgy fogalmazott, hogy meggyőződése szerint a felmerült problémákat meg lehet oldani, és reménye szerint sikerül tisztázni Brüsszellel is a nézetkülönbségeket. A bolgár álláspont szerint Oroszországnak és Bulgáriának jogi alapon folytatnia kell a munkát, máskülönben megsértenék azt a szerződést, amelyet még 2006-ban kötöttek. Itt utalt rá, hogy a megállapodást az orosz inkább Bulgáriával írták alá, és nem az EU-val.

Mint ismeretes, Vlagyimir Putyin december 1-jén törökországi látogatásán jelentette be, hogy Oroszország felfüggeszti a Déli Áramlat projektet, és a tervezett vezeték tengeri szakaszát Bulgária helyett Törökország felé irányítja, majd a török-görög határon gázközpontot hoznak létre.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat