HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Ángyán: maffiacsaládok delegálják a kormánytagokat

2014. december 15. 10:43
Hunhír.info

buza250.jpgNemrég óvatosan kritikus értékelést adott ki a kormány munkájáról a konzervatív egyetemi oktatókat tömörítő Professzorok Batthyány Köre, melyben kitértek a földtörvényre is, támogatva a kormánynak azt a szándékát, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon. Ugyanakkor semmiképp sem lenne szabad „nagy tőkeérdekeltségeket” támogatni a helyi termelők helyett – állt az elemzésben.

Magyar Menedék - Migránsokk

„Ángyán József tagtárs különvéleményét meghallgatnám” – írta a jelentés napvilágra kerülése után a 444 újságírója, mire a volt vidékfejlesztési államtitkár maga jelentkezett a portálnál.

Ángyán szerint „itt-ott valóban szervilis”, de néhány „fontos kritikai elemet is tartalmazó kompromisszumos szöveg született”. A Fideszből kiábrándult agrármérnök-politikus különvéleményében „több évtizede zajló gátlástalan rablófolyamatról” írt, írása a Magyar Népfőiskolai Társaság lapjában is megjelent. Szerinte egységes gazdasági maffiahálózat van a háttérben és átalakult a korrupció is – ma már nem szocialistákat kell nokiás dobozokkal megvesztegetni, hanem a maffiacsaládszerűen működő gazdasági érdekcsoport a saját embereit helyezi döntéshozó pozícióba.

Ángyán szerint a politika legfelsőbb szintjein közszájon forog, hogy egy 70-80 tagú kormány létrejöttekor a kormányalakító miniszterelnök csak 8-10 tagot nevezhet meg, a többit közvetlenül a maffiacsaládokat irányító oligarchák delegálják. A földtörvények parlamenti átalakulása a volt államtitkárnak a Fidesz-frakcióból való távozásához vezetett, az írásban végigveszi, hogyan jutottak az állami földek és támogatások adott érdekkörökhöz.

Az egyik volt államtitkár barátom, aki már előttem néhány héttel kilépett a kormányból, távozását bejelentve beszélt a miniszterelnökkel, és fölvetette, hogy nagy baj lesz abból, ha – amint látszik – kettészakad a társadalom. Az egyik oldalon – különösen a külső és belső perifériákon, vidéken – milliók nyomorognak, a másikon viszont elképesztő luxusban él egy egészen szűk kör. A megszólított erre azt volt szíves válaszolni, hogy „majd a Pintér elintézi” – idézte fel az agrárpolitikus.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat