HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Ángyán: maffiacsaládok delegálják a kormánytagokat

2014. december 15. 10:43
Hunhír.info

buza250.jpgNemrég óvatosan kritikus értékelést adott ki a kormány munkájáról a konzervatív egyetemi oktatókat tömörítő Professzorok Batthyány Köre, melyben kitértek a földtörvényre is, támogatva a kormánynak azt a szándékát, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon. Ugyanakkor semmiképp sem lenne szabad „nagy tőkeérdekeltségeket” támogatni a helyi termelők helyett – állt az elemzésben.

Menedék - Atilla

„Ángyán József tagtárs különvéleményét meghallgatnám” – írta a jelentés napvilágra kerülése után a 444 újságírója, mire a volt vidékfejlesztési államtitkár maga jelentkezett a portálnál.

Ángyán szerint „itt-ott valóban szervilis”, de néhány „fontos kritikai elemet is tartalmazó kompromisszumos szöveg született”. A Fideszből kiábrándult agrármérnök-politikus különvéleményében „több évtizede zajló gátlástalan rablófolyamatról” írt, írása a Magyar Népfőiskolai Társaság lapjában is megjelent. Szerinte egységes gazdasági maffiahálózat van a háttérben és átalakult a korrupció is – ma már nem szocialistákat kell nokiás dobozokkal megvesztegetni, hanem a maffiacsaládszerűen működő gazdasági érdekcsoport a saját embereit helyezi döntéshozó pozícióba.

Ángyán szerint a politika legfelsőbb szintjein közszájon forog, hogy egy 70-80 tagú kormány létrejöttekor a kormányalakító miniszterelnök csak 8-10 tagot nevezhet meg, a többit közvetlenül a maffiacsaládokat irányító oligarchák delegálják. A földtörvények parlamenti átalakulása a volt államtitkárnak a Fidesz-frakcióból való távozásához vezetett, az írásban végigveszi, hogyan jutottak az állami földek és támogatások adott érdekkörökhöz.

Az egyik volt államtitkár barátom, aki már előttem néhány héttel kilépett a kormányból, távozását bejelentve beszélt a miniszterelnökkel, és fölvetette, hogy nagy baj lesz abból, ha – amint látszik – kettészakad a társadalom. Az egyik oldalon – különösen a külső és belső perifériákon, vidéken – milliók nyomorognak, a másikon viszont elképesztő luxusban él egy egészen szűk kör. A megszólított erre azt volt szíves válaszolni, hogy „majd a Pintér elintézi” – idézte fel az agrárpolitikus.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat