HunHír.info

2018. Álom hava 09. nap, Bojta napja.

A CIA kilóra megvette a lengyel vezetést?

2014. december 14. 20:44
Hunhír.info

A korábbi lengyel elnök, Aleksander Kwasniewski nyilatkozott arról az állítólagos 30 millió dollárról, amelyet a kormány „fekete lyukak" biztosítása fejében a CIA-tól kapott. Egy, a lengyel rádiónak adott őszinte hangú nyilatkozatában Kwasniewski azt mondta, hogy a pénz átutalásáról semmit sem tudott. Azt azonban bevallotta, hogy a lengyel titkosszolgálatnak joga volt ilyen átutalásokat elfogadni.

Kwasniewski azt is elmondta, hogy az 1990-es évek kezdete óta számos alkalommal érkezett pénz a CIA-tól Lengyelországba.

A nyilatkozat a lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza azon cikkei után hangzott el, amelyekben meg nem nevezett források azt állították, hogy a CIA 2003-ban „különleges műveletek" fejében 30 millió dollárt fizetett Lengyelországnak.

Ez év elején a Washington Post írt arról, hogy az amerikai ügynökség 15 millió dollárt utalt át azoknak a létesítmények használatáért, amelyeket a 9/11-es terrorista támadások után gyanúsítottak kihallgatására vettek igénybe.

A Gazeta Wyborcza névtelen hírforrása szerint „az átutalt összeg nem 15, hanem 30 millió US dollár volt. A pénzt három hatalmas csomagban, fém tolókocsin hozták a (Külföldi Hírszerző) Ügynökségre (Varsó, Milobedzka utca). Csupa 100 dolláros bankjegy volt, 100,000 dolláros csomagokban. Régi bankjegyek voltak, nagyobbak, mint az újak, emiatt nagyobb helyet foglaltak el."

Az Ügynökség vezetéséhez tartozó Andrzej Derlatka magához hívta a pénzügyi főosztály vezetőjét, aki hitetlenkedve temette a fejét kezei közé. Gyorsan írt egy levelet a Lengyel Nemzeti Bank (NBP) vezetőjének, hogy nyisson meg egy devizaszámlát. A pénztáros elfuvarozta a pénzt az NBP-be. "Egy különleges eset volt, pontosan 1 millió dollárt fizettünk be. A továbbiakban pedig egy, vagy talán másfél év alatt, milliónként, az összes pénzt elhelyeztük a bankszámlán."

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat