HunHír.info

2018. Ígéret hava 25. nap, Tortel napja.

Magyar Levente: az amerikai diplomaták beleszólnak az ország belpolitikájába

2014. december 13. 20:55
Hunhír.info

Ezt mondta telefonon az M1 Híradójának a külügyminisztérium államtitkára. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerint az amerikai diplomácia Közép-Európában mindenütt hasonló forgatókönyveket használ. Magyar Levente szerint nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában és Csehországban is ez történik.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Az államtitkár elmondta: "Nehéz nem észrevenni a szembetűnő hasonlóságot és párhuzamosságot abban, ahogy egyes Közép-Európába akkreditált vezető amerikai diplomaták viszonyulnak a fogadó ország belpolitikai folyamataihoz. És ahogy a belpolitikába való be nem avatkozás elvét értelmezik."

Az amerikai külpolitika változott a 90-es években. Addig a posztszovjet kormányokon keresztül érvényesítették az érdekeiket. A 90-es évektől viszont sok helyen inkább az ellenzékhez kötődő "nyugatos" civil szférát kezdték támogatni. Ahol pedig az Egyesült Államok kormányváltásban volt érdekelt, ott a nagykövetségeken keresztül erőteljesen támogatták a helyi ellenzéket, és a hozzájuk kötődő civileket.

Az M1 Híradója úgy tudja: Washingtonban, a Nemzetközi Szervezetek Irodájánál dolgozták ki azokat a technikákat, amelyek kormányváltásokat eredményeztek a posztszovjet térségben. André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi diplomáciai vezetője is a Nemzetközi Szervezetek Irodájánál kezdte a pályáját, éppen a kilencvenes években. A Konzuli Ügyek osztályán az új technológiák kifejlesztéséért felelt. Hivatalos önéletrajza szerint úgynevezett konfliktus-megelőzési stratégiákat dolgozott ki.

Október közepén vált ismertté André Goodfriend, amikor bejelentette: 6 magyar köztisztviselőt tiltottak ki az Egyesült Államokból, mert szerintük korrupcióba keveredtek. Nem sokkal később civilek által kezdeményezett tüntetések kezdődtek országszerte. Az egyik első tüntetésre Goodfriend maga is kilátogatott. A tüntetéseken fotókat is készített és feltette a közösségi oldalára. Később azt mondta: minden tüntetésre el szokott menni.

Kövér László az Országgyűlés elnöke is úgy látja: Amerika beleszól a belpolitikába. Levélben fordult az Egyesült Államok szenátusához, hogy tiltakozzon John McCain kijelentései miatt.

Kövér László szerint John McCain megsértette Magyarország szuverenitását. ugyanakkor McCain szavai - Kövér szerint - brutális megnyilvánulása egy folyamatnak, amelyet politikusok, kormányzati tisztségviselők nyilatkozatai, gesztusai és magatartása felrajzol. A politikus azt írta: ha ez a folyamat folytatódik, az alááshatja a két szövetséges ország kormányzata közötti szükséges bizalmat.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat