HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Kepli: Atomkatasztrófával játszanak Ukrajnában

2014. december 13. 17:27
Hunhír.info

Atomkatastrophe-in-Japan-Schlimmer-als-Tschernobyl_250.jpgA közelmúltban Európában több olyan esemény történt és nyilatkozat hangzott el, amelyek azt támasztják alá, hogy a politika túlzott mértékben nyomult be a nukleáris energia békés célú felhasználását szolgáló erőművek létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekbe. A zaporozsjei erőmű közelmúltbeli üzemzavarához a kiszivárgó hírek szerint egy tisztán politikai döntés, az orosz fűtőanyag amerikaira történő lecserélése vezethetett.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A Jobbik hónapokkal ezelőtt közleményben figyelmeztetett a kelet-ukrajnai háborús konfliktus miatt a nukleáris és egyéb veszélyes létesítményekben kialakult kockázat elhárításának fontosságára. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy egy orosz típusú reaktorban, amely a kezdetek óta orosz üzemanyaggal működik, nem szabad kellő körültekintés és alapos szakmai vizsgálat nélkül eltérő összetételű fűtőanyagot alkalmazni. A jelek szerint sajnos igazunk lett, a helyzet súlyos üzemzavarhoz vezetett. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy tengerentúli politikai nyomásra Ukrajna tovább folytatja atomerőművei átállítását amerikai forrásból származó urániumra. Ennek következményei szakmai megalapozottság nélkül beláthatatlanok lehetnek.

Felelős üzemeltetés mellett az atomenergia egy biztonságos technológia. Azonban ha Ukrajna politikai érdekek mentén, külföldi nyomásra, az észérvek figyelmen kívül hagyásával hoz döntéseket, akkor veszélybe sodorja nukleáris létesítményein keresztül nem csupán önmagát, de egész Európát. Ne feledjük: a csernobili reaktorbaleset ugyancsak egy felelőtlen kísérletezgetés eredménye volt.

A Jobbik azt szeretné, ha az atomenergia békés célú felhasználása Európának kizárólag hasznot hozna megbízható, gazdaságos és stabil villamosenergia-ellátás formájában. Ehhez az kell, hogy a nukleáris erőműveket üzemeltető szakemberek kül- és belpolitikai helyzettől függetlenül, kizárólag szakmai indokok alapján meghozott döntésekkel segítsék elő a biztonságos üzemeltetést. Az Egyesült Államok által kézivezérelt ukrán politikai vezetés pedig vegye tudomásul, hogy átgondolatlan beavatkozása beláthatatlan következményekkel járhat! - figyelmeztetett Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat