HunHír.info

2018. Álom hava 18. nap, Csekő napja.

Egyből korrupt lesz az az európai ország, amely nem támadja ezerrel Putyint

2014. december 10. 15:16
Hunhír.info

A korrupció elleni határozottabb fellépésre szólította fel a szlovák kormányt Theodore Sedgwick, az Egyesült Államok pozsonyi nagykövete a keddi korrupcióellenes világnap alkalmával kiadott nyilatkozatában. Milyen érdekes, hogy már a tótok is korruptak. Ja, hogy ők sem támadták ezerrel Putyint? Így már érthető azon ország aggódása, amely kínzással csikar ki különféle vallomásokat az általa terroristának minősített emberekből.

Menedék - Baráthosi

Az amerikai diplomata nyilatkozatában, amelyet a nagykövetség honlapján hoztak nyilvánosságra, rámutatott: a korrupció probléma az egész világon és probléma Szlovákiában is.

Sedgwick szerint Szlovákia az utóbbi időben foganatosított ugyan néhány intézkedést e téren, de „sokkal többre van szükség”. A nagykövet üdvözölte a szlovák kormány reformjait, beleértve a korrupciót bejelentők nagyobb védelméről szóló törvény elfogadását is. „Ez az új jogi szabályozás azonban csak részmegoldás – a korrupt tisztviselőket felelősségre kell vonni. Bár a sajtóban gyakran jelennek meg az állami hivatalnokok korrupciójáról szóló hírek, Szlovákia önállóvá válása óta csak néhány magas rangú állami tisztviselőt ítéltek el a korrupció miatt, ha egyáltalán voltak ilyenek. Ha ezeknek az egyéneknek szabad mozgásteret biztosítunk, a korrupció továbbra is fennmarad és aláássa a közvélemény kormányba és intézményeibe vetett bizalmát” – állította az amerikai diplomata.

Örül a tüntetéseknek

Sedgwick nyilatkozatában örömének adott hangot amiért a közelmúltban „a szlovák állampolgárok ezrei az utcára vonultak, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a korrupcióval”. A diplomata nagy valószínűséggel azokra a novemberben lezajlott pozsonyi és kassai tüntetésekre célzott, amelyeken a résztvevők Pavol Paska házelnök távozását követelték, miután neve összefüggésbe került egy korrupciógyanús egészségügyi beszerzéssel. Paska, aki évek óta Robert Fico miniszterelnök legközelebbi munkatársának számított, ezt követően lemondott tisztségéről.

Elvárásokat fogalmazott meg a nagykövet

Az amerikai nagykövet szerint nyilvánvaló, hogy Szlovákiai lakosságának elege van a korrupcióból és többet vár el politikusaitól. „Reméljük, hogy a politikusok ezt az elégedetlenséget komolyan fogják venni és felelősebb intézményeket hoznak létre, amelyek jobban megfelelnek az emberek szükségleteinek. Ahogy azt a reformot követelő emberek is tudják, eljött az ideje a határozottabb lépéseknek” – állapította meg Theodore Sedgwick nyilatkozatában.

Belpolitikai szereplővé váló amerikai diplomaták

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója az M1 Híradójában azt mondta: az amerikai diplomaták új szerepben tűntek fel a közelmúltban. Úgy fogalmazott: a diplomáciának ez egy szokatlan, ha úgy tetszik unortodox felfogása, hogy a kirendelt amerikai ügyvivők, illetve nagykövetek belpolitikai események szereplőivé válnak, és nem csupán szemlélik azokat, hanem, úgy tűnik, alakítják is. Az elemző szerint felértékelődik a szuverenitás kérdése Közép-Európában. G. Fodor Gábor szerint az amerikaiak sebezhetőnek látják ezeket az országokat, ezért erősödik az amerikai érdekérvényesítés – hangzott el a hírműsorban.

Ismeretes, a jelenlegi magyar–amerikai vita kirobbanása is ahhoz köthető, hogy az Egyesült Államok több magyar állampolgárt tiltott ki állítólagos korrupciós ügyek miatt. André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője is kifejtette korábban, hogy szívesen működnek együtt Magyarországgal a korrupció visszaszorításában, sőt az utóbbi idők kormányellenes tüntetései közül is volt, amin részt vett.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat