HunHír.info

2018. Álom hava 10. nap, Rugacs napja.

Most meg a Wass Albert-szobrok miatt tört ki a rettegés - a kirekesztés ultralibsi iskolapéldája

2014. december 09. 10:20
Kostás Roland - Hunhír.info

wass-albert-250.jpgWass Albertnek már több mint ötven emléktáblája, domborműve, szobra van az országban, míg József Attilának nem egészen hetven emlékmű épült - retteg a Népszabadságban bizonyos Potó János történész. Ez a nevenincs figura úgy ajvékol, ha a jelenlegi szoborépítési trend folytatódik, akkor "a Romániában háborús bűnösként számon tartott" Wass rövidesen megelőzi az egyik legnagyobb magyar költőt a szobrok számában. Ez persze a szabadság felkent hirdetői szerint abszolút elfogadhatatlan.

Menedek - Engdahl

A kétezres évek közepén indult a Trianon-emlékművek divatja is; ma már több mint hetven akad belőlük, amelyek jelentős része a történész szerint másokkal szemben negatív érzelmeket gerjeszt, és a “mindent vissza!” követelés jegyében fogant, némelyikük pedig kifejezetten agresszív, soviniszta és irredenta üzenetet hordoz - uszít a Néphazugság.

Potó azt mondja, ehhez fogható nyomulás csak a szocializmusban volt tapasztalható, azzal a különbséggel, hogy azok az alkotások összességében magasabb színvonalat képviseltek. Úgy véli, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ezek a művek a szélsőjobbos szubkultúra igényeit próbálják kielégíteni; és bár ez is benne van, de inkább valamiféle giccses, múltba révedő népies magyarságtudatot tükröznek.

Ez a lényeg a liberális értelmiségi berkekben: ha nem az ő sortalanjaik visznek mindent, akkor egyből rugdalni kell a pusztabunkók millióit a "giccses, múltba révedő népies magyarságtudatuk miatt." A szándék persze továbbra is a régi, addig hergelni az alsóbbrendű tahót, míg úgy vág vissza, hogy aztán egyből lehessen antiszemitázni, rasszistázni, stb. Nem, még véletlenül sem arról szól a történet, amit ők szajkóznak ezerrel, hogy a választás szabadsága. Náluk ez azt jelenti, hogy akkor vagy szabad, ha azt választod, amit én mondok neked, mert ha nem, már sütöm is rád a bélyeget. A liberális szabadság-modell a kőkemény véleménydiktatúrát takarja. Ha nem istenítesz olyan senkiháziakat, mint Spiró vagy Esterházy, akkor vérbunkó vagy, szalonképtelen. Ha neked Wass az ikon, akkor még az is benne van a pakliban, hogy biztosan valami gondolatnáciként éled az életedet.

A folyamatos ultraliberális uszítás még véletlenül sem a mindkét oldal véleményvezérei által szajkózott közeledést és megbékélést, hanem az árkok további mélyítését szolgálja.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat