HunHír.info

2018. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

A keleti nyitásunk nagy titka: A Cár stratégiai helyzetbe hozza Magyarországot

2014. december 08. 09:36
Hunhír.info

putyin-250.jpgA korábbi Déli Áramlat projekt annyit módosul, hogy nem Déli Áramlatnak fogják hívni. Nyomvonala pedig annyit változik, hogy nem Bulgárián (EU-tagállam) halad majd át, hanem a Kék Áramlat nyomvonalát folytatva és kibővítve, egy új projektként. Az alternatíva lényege, röviden-tömören: Törökország-Görögország-Macedónia-Szerbia nyomvonalon felvezetik az orosz gázt Magyarországra, ahonnan hazánknak jó lehetősége lesz azt - tranzitországként - továbbítani az Európai Unióba. Vagyis: akié a csap, azé a hatalom!

Menedek - Engdahl

Alig néhány nappal azután, hogy Oroszország bejelentette, Brüsszel részéről történő akadályoztatás miatt mégsem valósítja meg a Déli Áramlat projektet, megdöbbentő találgatások kezdtek terjedni. A liberálisok reményei szerint emiatt a paksi bővítés is vissza lesz mondva. Pedig szó nincs ilyesmiről: Vlagyimir Putyin - miután megvárta, hogyan reagál a magyar kormány a kaotikus helyzetben - telefonon egyeztetett Orbán Viktorral és Tomislav Nikolic szerb államfővel, a Déli Áramlat helyett alternatív energetikai együttműködés kialakításáról.

A Kreml szerint a török-görög határon létrehozandó földgázelosztó központról tárgyaltak, innen indulna ki a Déli Áramlat alternatívája. Magyar részről a közlemény szintén általános jellegű információra korlátozódott.

A korábbi Déli Áramlat projekt annyit módosul, hogy nem Déli Áramlatnak fogják hívni. Nyomvonala pedig annyit változik, hogy nem Bulgárián (EU-tagállam) halad majd át, hanem a Kék Áramlat nyomvonalát folytatva és kibővítve, egy új projektként.

Két nappal az után, hogy a Gazprom bejelentette a Déli Áramlat projekt leállítását, Ahmet Davutoglu török kormányfő Görögországba látogatott, és a találkozóról nem sok információ jutott nyilvánosságra.

Azonban, ha a görög kormánnyal le van tárgyalva az új gázvezeték-projekt megkezdése, Brüsszelnek már egészen Magyarországig nincs beleszólása az új energetikai együttműködés megvalósításába. Macedónia nem EU-tag és nem NATO-tag. Szerbia szintúgy, emiatt egy olyan helyzet alakul ki, hogy hazánk uniós közvetítés nélkül, egy független csatornán át juthat az orosz energiaforráshoz.

Az alternatíva lényege, röviden-tömören: Törökország-Görögország-Macedónia-Szerbia nyomvonalon felvezetik az orosz gázt Magyarországra, ahonnan hazánknak jó lehetősége lesz azt - tranzitországként - továbbítani az Európai Unióba.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az a stratégiai (zsaroló)tényező, ami eddig az ukránoknál volt, a projekt megvalósulása után Magyarországnál lesz. A mindenkori magyar kormány bármikor bejelentheti, hogy "további költségek merülnek fel" a gáztranzittal kapcsolatban, ha Brüsszel tovább fokozza a nyomásgyakorlást. Ezzel valójában nem rosszabb helyzetbe kerültünk, hanem egy ütőkártya kerül hazánk kezébe, Brüsszellel szemben - amit a politikusok vagy kihasználnak, vagy nem, képességeiktől és lojalitásuk irányától függően.

Hunhír.info - hidfő net

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat