HunHír.info

2018. Napisten hava 18. nap, Viola napja.

Az amerikaiak kínvallatásos módszereire kegyetlen válasz jöhet - de ezt is akarják a háromszögek

2014. december 08. 08:11
Kincses Albin - Hunhír.info

szogesdrot250.jpgHalálos kimenetelű erőszakcselekményeket is kiválthat külföldi kormányok és az amerikai hírszerzés szerint annak a szenátusi jelentésnek az ismertetése, amely a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kínzást alkalmazó vallatási módszereiről készült - mondta vasárnap a CNN-nek nyilatkozva Mike Rogers, a képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus párti elnöke.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A 6300 ezer oldalas titkos jelentés 480 oldalas kivonatát a tervek szerint a héten fogják közzétenni. A CIA-nak az egy évtizeddel ezelőtt használt vallatási módszereiről készült dokumentumot Rogers szerint szélsőségesek erőszak szítására fogják felhasználni, ami külföldön halálos kimenetelű támadásokhoz vezethet. Az AP hírügynökség egy hírszerzési forrásra hivatkozva megerősítette, hogy a kongresszust figyelmeztették e veszélyre.

John Kerry amerikai külügyminiszter - noha az Obama-kormány elkötelezte magát a publikálás mellett - pénteken arra kérte Dianne Feinsteint, a szenátus hírszerzési bizottságának elnökét, hogy gondolja át, mikorra időzíti a nyilvánosságra hozatalt. Feinstein a The Los Angeles Times vasárnapi száma szerint kijelentette: "ki kell adnunk ezt a jelentést". Hangsúlyozta, hogy "aki azt elolvassa, nem fogja hagyni, hogy ilyesmi ismét megtörténhessen".

A Fehér Ház április óta folytat tárgyalásokat a szenátus és a hírszerzés illetékeseivel a jelentés titkosításának feloldásáról. Sajtójelentések szerint a külföldi amerikai képviseletek őrizetét megerősítették.

A jelentés az első nyilvánosságra kerülő hivatalos beszámoló lesz arról, hogy a CIA a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően titkos európai és ázsiai létesítményeiben hogyan kínozta az al-Kaida elfogott tagjait. Hivatalos személyek, akik már olvashatták a dokumentumot, arról számoltak be, hogy az eddig nem ismert, nyugtalanító részleteket tartalmaz a CIA olyan módszereiről, mint az alvásmegvonás, a szűk helyre való bezárás, a megalázás vagy a vízbefojtás imitálása (waterboarding).

"Megkínoztunk embereket" - ismerte el augusztus 1-jén az amerikai elnök. "Olyan dolgokat tettünk, amelyek ellentétesek az értékeinkkel" - tette hozzá.

A jelentés emellett arra a következtetésre jutott, hogy kínzással nem sikerült életmentő értesülésekhez jutni. A hírszerzés több volt és jelenlegi tisztségviselője, beleértve John Brennant, a CIA jelenlegi igazgatóját, ezzel ellentétes álláspontot képvisel.

Rogers megkérdőjelezte a jelentés nyilvánosságra hozásának szükségességét. Rámutatott, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot folytatott az kínzási gyakorlat ügyében, és nem emelt vádat senki ellen.

A neokohn Feinstein és az őt irányító lobbi nem véletlenül szorgalmazza a jelentés nyilvánosságra hozatalát. Majd világszerte kinyírnak pár amerikait, kiszsidót, ez járulékos veszteség. Arra viszont jó leszm hogy terrorcselekmény miatt a megszerzendő országok ellen indítsanak agressziót. A demokrácia nevében persze. Ez a hamis zászlós hadművelet újabb állomása, hogy még Amerikán belül is bekövetkezhetnek bosszú-cselekmények. Akkor meg ott is le lehet számolni a "belső ellenséggel".

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat