HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Ezt is megértük: Erdő (Grünwald) Péter a világnézeti semlegesség híve lett

2014. december 06. 16:18
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

templom.jpgAligha túlzás, ha megállapítjuk, meglehetősen erős idegzet szükségeltetik ahhoz, hogy valakinek, aki nemcsak névleg, hanem ténylegesen is keresztény és magyar, ökölbe ne szoruljon a keze, ha a nevezettet hallgatja vagy olvassa. Ugyanis nincsen alkalom, hogy ne biztosítaná a nemzetmegbuktatókat irántuk való szolidaritásáról. Aki pedig e fogalmazást mégiscsak túlzásnak tartaná, itt az ideje, hogy szembesüljön a tényekkel.

Menedék - Atilla

„Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia” – adta hírül a (csak) névben katolikus hírportál, a Magyar Kurír (MK) csütörtökön. Kiváló időzítéssel, tehetjük hozzá, vagyis a tíz évvel ezelőtti szégyenteljes december ötödiki, kettős állampolgárságbeli népszavazás után. Ember legyen a talpán, aki ne látna szándékoltságot az effajta időzítésben. Ha akkor lemondtunk Trianonban elrabolt nemzetrészeinken élő magyarjainkról, ugyan miért is ragaszkodjunk maradék honunkban a világnézetileg elkötelezett oktatáshoz?

Merthogy ez és nem más a kérdés annak olvastán, amit a MK közölt. Eszerint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december 2-a és 3-a között megtartotta téli rendes ülését, amelyen Erdő (Grünwald) Péter nem más, mint a világnézeti semlegesség mellett tette le egyértelmű voksát. Éspedig nem is akármilyen módon. De idézzük csak őt!

„Mind az oktatási intézmények, mind – a jövőre nézve – a szociális intézmények területén súlyosan aggályosnak találjuk azt az esetleges szándékot, hogy az ország szociális intézményeinek a nagy részét egyházi fenntartásba kívánnák adni.”

Hát ilyenkor hűl meg ama bizonyos az ember ereiben. Eddig ugyanis valamennyi földi halandó, aki igényt tartott a keresztény névre, úgy tudta, az Istenember meghagyta övéinek, hogy tegyenek azok tanítványokká minden népet. Egyszóval legyenek misszionáriusok. Tanúságtevők, hitvallók. Éspedig nemcsak az oltár előtt, a gyóntatószékben, a sekrestyében, hanem bárhol a világban. A „szociális intézmények”-ben felcseperedők között is.

Most meg jön a nevezett azzal, hogy ezt „súlyosan aggályos”-nak tartja, hiszen „ellenkezne az állam felekezeti semlegességének alapvető alkotmányos elvével”. Hiába, kibújik ama bizonyos, csak most éppen a bíborosi reverenda alól. Úgy tűnik, Krisztus passióját ismétli a katolikus világ is. Ami most halott. Ám nagypéntek nélkül nincs feltámadás. Ami meglesz, csak abban viszont neki, ha így folytatja, aligha lesz része.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat