HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Pintér rendje, Orbán erőtartalékai: sorra halnak meg a rablások áldozatai

2014. december 06. 12:36
Kostás Roland - Hunhír.info

ciganybunozes250.jpgEgy idős néni haláláról beszélnek Kunszentmártonban, aki a híresztelések szerint nem élte túl azt a brutális bántalmazást, amelyet támadója által szenvedett el még november közepén, amikor egyik hajnalban rátörték a házát és kirabolták. Aki ismeri a történetet arról számolt be, szörnyű kínokat kellett kiállnia a védtelen magyar asszonynak. Pintér rendről beszél, Orbán erőtartalékozik, a szegregációról ordibáló liberális és cigány jogvédők ilyenkor meg kussolnak.

Menedék - Baráthosi

De, lássuk a tényeket! Egy ismeretlen férfi jelent meg 2014. november 14-re virradóra egy kunszenmártoni idős asszony Köttön utcai háznál, ahol a bejárati ajtó betörését követően bejutott az ingatlanba, majd az otthon tartózkodó magyar sértettől erőszakkal értékeit követelte.

– A rendelkezésre álló adatok alapján a támadó miután megszerezte az asszonytól a készpénzét távozott a helyszínről – mondta el a szoljon.hu kérdésére Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben – tette hozzá az őrnagy, majd elmondta, a sértett pár nap múlva a szegedi kórházban elhalálozott. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a halálesettel kapcsolatban idegenkezűség nem merült fel, a haláleset körülményét a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

– Aznap sokáig dolgoztam otthon – meséli a kirabolt nő egyik utcabelije. – Minden csendes és nyugodt volt, a kutyák sem ugattak. Valamikor éjfél körül feküdtem le. Másnap megdöbbenve hallottam, hogy egy házamhoz közeli ingatlanban egy idős nőhöz surrantak be, majd párnát szorítva a fejéhez elvitték aznap kapott nyugdíját. Őrület, hogy ilyen megtörténhet nálunk és én még csak észre sem vettem semmit! – meséli a férfi, aki még aznap megvásárolta mozgásérzékelős lámpáját, amit fel is szerelt az udvarra. Szerinte ez talán elriasztja az illetéktelenek.

Nem ez volt az egyetlen hasonló eset a városban. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság még az idén januárjában eljárást indított rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2014. január 22-én az esti órákban egy idős magyar néni Kunszentmárton Széchenyi utcai lakóházába erőszakkal behatoltak, majd otthontartózkodó sértettől erőszakkal készpénzt tulajdonítottak el.
– A széleskörű nyomozás során a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2014. szeptember 25-én, szeptember 26-án illetve 2014. október 22-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kettő kunszentmártoni és egy csongrádi lakost, akik előzetes letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság elrendelte – folytatta az őrnagy. – Az eljárás során az is megállapítást nyert, hogy ugyan ezen jogsértők megalapozottan gyanúsíthatóak egy Cserkeszőlőben, a Fürdő úton 2013. november 18-án elkövetett rablás bűntettével is, amikor egy külföldi sértettől tulajdonítottak el különböző értékeket. A 2014. január 22-én elkövetett rablás sértettje 2014. augusztus 31-én elhalálozott. A beszerzett és jelenleg rendelkezésre álló orvosszakértői vélemény alapján halála és a bűncselekmény során elszenvedett bántalmazás között okozati összefüggés nem állapítható meg, a halál a bántalmazástól függetlenül, természetes betegség következtében alakult ki.

– Egyértelmű, ez már betöréssorozat! – jelenti ki határozottan Wenner-Várkonyi Attila. Kunszentmárton polgármestere szerint az őszi időszakban fokozódott a lopások és más bűncselekmények száma, köztük igen súlyosak is akadtak. A lakosok közül többen felháborodással vegyes félelemmel keresték meg az önkormányzatot, fékezzék meg a bűnözést Kunszenten. E célból már történtek lépések.

– Arra kértem a városi rendőrkapitányt, tegyük még szorosabbá az önkormányzat és a rendőrség kapcsolatát: legalább negyedévente találkozzunk. Dr. Garamvölgyi Lászlóval, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatójával is beszéltem, hogy látogasson el hozzánk és tartson szakmai-lakossági előadást a bűnmegelőzésről – sorolja a polgármester.

Az önkormányzat határozottabb döntésre is elszánta magát: megkerestek egy tiszaföldvári céget, mely 24 órás diszpécseres, fegyveres járőrszolgálatot lát el, a rendőrökkel együttműködve. Jelenleg arról tárgyalnak, létesítsenek-e központot Kunszentmártonban is.
– Közmeghallgatáson mutattam be a lehetőséget a lakosoknak. Számos pozitív visszajelzés érkezett, jelenleg azok jelentkezését várjuk, akik hajlandóak pénzt is áldozni biztonságunkért. Hiszen a cég nem dolgozik ingyen, a város saját költségvetésből nem tud ennyi pénzt kigazdálkodni.

Hatékonyabb fellépést sürget a városvezető

A polgármester szerint nyilvánvaló, hogy a kunszenti rendőrök állománya kevés a hatékonyabb fellépéshez, szükség van „külső” segítség igénybevételére is. Szívesen látnák a készenléti rendőröket is, akik (állítólag) a jövőben többször megjelennek majd a településen.

A helyiek valóban tartanak a rablástól-betöréstől, mely sokak szerint csak egy-két CIGÁNY családhoz kapcsolhatók. Amióta egy idős asszonyt tettleg is bántalmaztak, komoly a felháborodás a településen.

Ameddig romaprogramokról, a cigányság felzárkóztatásáról beszélnek általánosan, amikor egyes cigányok sérelmére elkövetett esetekben romagyilkosságolról nyüszítenek, akkor ne csodálkozzon senki, hogy megnevezik a származásukat akkor is, ha bűncselekményt követnek el. Többször jeleztük: minden tiszteletünk Cserdi település cigány polgármesterének, aki nemcsak kimondta, hogy van cigánybűnözés, és döntő többségben a cigányokkal vannak tele a magyarországi börtönök. Tett is konkréta a cigánybűnözés ellen, és békés, dolgos falut varázsolt a korábban bűnfertőzött településből a beilleszkedés, a munka, a cigány-magyar békés egymás mellett élés általa történt megvalósításával, De elég legyen a milliárdos romaprogramokból, a végtelen cigánytámogatásokból, amelyet mindenki megkap, ha barnább a bőre. A dolgos, beilleszkedő cigányok támogatása sürgős társadalmi kérdés, feladat. A bűnöző cigányok elszámoltatása, kőkemény megbüntetése bűncselekményeik számának csökkentése pedig sürgős karhatalmi, bírósági feladat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat