HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Most a tériszonyos ultralibsi őrjöngők előtt esett hasra a bíróság

2014. december 04. 19:01
Hunhír.info

Megszüntette a bíróság a szabálysértési eljárást azzal a 15 ultraliberális tériszonyossal szemben, aki tavasszal a Szabadság téren a megszállás áldozatainak emlékműve ellen tiltakozva többszöri felszólításra sem hagyta el a területet - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtótitkársága. Csodálkoztunk is volna, ha ebben a fasiszta országban körúton belüli ideológiájú rendbontókat elmarasztalna a független bíróság.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

A Pesti Központi Kerületi Bíróság keddi végzésével megváltoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányságának szabálysértési határozatát, és mind a 15 emberrel szemben megszüntette a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított eljárást.

A bíróság indoklása szerint az eljárás alá vont emberek előre bejelentették, hogy április 8. és május 31. között demonstrálni kívánnak a Szabadság téren, és a rendőrség tudomásul vette a bejelentett demonstrációt. A tüntetés ideje alatt azonban a VIII. kerületi önkormányzat határozatával megtiltotta a területen való tartózkodást, de a határozatot nem kézbesítette az eljárás alá vont embereknek. A rendőrségnek tudomása volt a birtokvédelmi határozatról, ennek ellenére nem tájékoztatta a demonstráció szervezőit a birtokvédelmi eljárásról - írták.

Így az eljárás alá vont emberek tévedésben voltak a területen tartózkodásuk jogszerűségét illetően - írták. A végzés indoklása szerint a rendőrség jogszerűen intézkedett ugyan a helyszínen, de az eljárás alá vont emberek úgy tudták, hogy van engedélyük a demonstrációra.

Hozzátették: mivel a 15 eljárás alá vont ember közül egy nem jelent meg a tárgyaláson, egy másik pedig előzetes bejelentésének megfelelően nem vett részt a tárgyalás utolsó szakaszában, a végzés csak a többiek esetében jogerős.
Magukat civileknek mondó ultraliberális nehogy már a bunkó fasiszta többség mondja meg, hogy mennyi az annyi uszítók január első napjaitól a helyszínen tiltakoztak a német megszállás áldozatai emlékművének felállítása ellen. Az október elején indult bírósági eljárásnak az volt a tárgya, hogy a demonstrálók április 29-én délután szabálysértést követtek-e el, amikor nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, annak, hogy hagyják el az önkormányzat által építési területté nyilvánított helyet. A rendbontók a tárgyaláson egyebek mellett azzal védekeztek, hogy nem voltak jól hallhatók és érthetők az V. kerületi jegyző szavai, amikor a rendőri intézkedés előtt a téren felolvasta a birtokvédelmi határozatot. Azt mondták, nem tudták eldönteni, hogy valóban a jegyző olvassa-e fel a határozatot, mert többszöri kérésükre sem volt hajlandó igazolni magát.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat