HunHír.info

2018. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Ez már nyílt hadüzenet: Puccsrajna államosított egy orosz-magyar gázolajvezetéket

2014. december 03. 13:25
Hunhír.info

Az államosításban az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), az Állami Vagyonalap és a főügyészség vett részt. Az ukrán álláspont szerint a 90-es években törvényellenesen került az orosz Transznyefty ukrajnai leányvállalata, a PrikarpatZapadTransz birtokába a közel ezerötszáz kilométer hosszúságú vezetékszakasz. Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki. Idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az ukrán gazdasági bíróság már három éve úgy rendelkezett, hogy a kőolajszármazékok szállítására épített vezeték Ukrajna tulajdona. Az orosz fél akkor megfellebbezte az ítéletet, amelynek egy másik bírói testület idén áprilisban helyt adott, ám ez a döntés azóta sem emelkedett jogerőre.

A tulajdonjogi huzavona miatt a Transznyefty idén áprilisban felfüggesztette a Magyarországra is szállító csővezeték ukrajnai szakaszának működését, majd részlegesen újraindította azt. Az ukrán fellebbviteli bíróság végül most novemberben mondta ki a jogerős ítéletet arról, hogy a Szamara-Nyugat és a Groznij-Armavir gázolaj-vezeték szóban forgó szakasza az ukrán állam tulajdona. Ennek nyomán az orosz exportőr valószínűleg véglegesen elzárja majd a csapokat.

A Fehéroroszországon és Ukrajnán is áthaladó csővezetéken keresztül 2013-ban mintegy 1,7 millió tonna (naponta több mint 30 ezer hordónyi) olajszármazékot szállítottak. Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki. Idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.

Habár ez az egyetlen olyan szállítási útvonal, amelyen Magyarországra az orosz kőolajszármazékok – köztük a gázolaj is – eljutnak, a szóban forgó vezeték mindössze kiegészítő szerepet játszik bizonyos alapanyagok beszerzése terén, melynek kiesése nincs érdemi hatással a MOL működésére – közölte még áprilisban a magyar olajvállalat.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat