HunHír.info

2018. Enyészet hava 17. nap, Érd napja.

Ez már nyílt hadüzenet: Puccsrajna államosított egy orosz-magyar gázolajvezetéket

2014. december 03. 13:25
Hunhír.info

Az államosításban az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), az Állami Vagyonalap és a főügyészség vett részt. Az ukrán álláspont szerint a 90-es években törvényellenesen került az orosz Transznyefty ukrajnai leányvállalata, a PrikarpatZapadTransz birtokába a közel ezerötszáz kilométer hosszúságú vezetékszakasz. Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki. Idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.

Az ukrán gazdasági bíróság már három éve úgy rendelkezett, hogy a kőolajszármazékok szállítására épített vezeték Ukrajna tulajdona. Az orosz fél akkor megfellebbezte az ítéletet, amelynek egy másik bírói testület idén áprilisban helyt adott, ám ez a döntés azóta sem emelkedett jogerőre.

A tulajdonjogi huzavona miatt a Transznyefty idén áprilisban felfüggesztette a Magyarországra is szállító csővezeték ukrajnai szakaszának működését, majd részlegesen újraindította azt. Az ukrán fellebbviteli bíróság végül most novemberben mondta ki a jogerős ítéletet arról, hogy a Szamara-Nyugat és a Groznij-Armavir gázolaj-vezeték szóban forgó szakasza az ukrán állam tulajdona. Ennek nyomán az orosz exportőr valószínűleg véglegesen elzárja majd a csapokat.

A Fehéroroszországon és Ukrajnán is áthaladó csővezetéken keresztül 2013-ban mintegy 1,7 millió tonna (naponta több mint 30 ezer hordónyi) olajszármazékot szállítottak. Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki. Idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.

Habár ez az egyetlen olyan szállítási útvonal, amelyen Magyarországra az orosz kőolajszármazékok – köztük a gázolaj is – eljutnak, a szóban forgó vezeték mindössze kiegészítő szerepet játszik bizonyos alapanyagok beszerzése terén, melynek kiesése nincs érdemi hatással a MOL működésére – közölte még áprilisban a magyar olajvállalat.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat