HunHír.info

2018. Enyészet hava 16. nap, Tuga napja.

Gyárfás Fenyő kinyírásáról: „Megérdemli, hogy megdögöljön”

2014. december 03. 11:38
Hunhír.info

gyarfas-tamas250.jpgAz Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság egyesített perén elhangzott, Portik nagy álma volt, hogy betörjön a média világába. Célja megvalósítása érdekében tárgyalásokba kezdett két nagy médiamágnással, Fenyő Jánossal és Gyárfás Tamással is. Többször közösen egyeztettek is a Portikhoz köthető Művészinas étteremben, ám Fenyő az utolsó pillanatban – valószínű a Nap TV tulajdonosa miatt – kihátrált az üzletből.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A tanúvallomás szerint Portik ugyanúgy, mint Prisztás esetében, őrjöngeni kezdett és kijelentette, hogy „hazavágja, kinyíratja ezt a köcsögöt”, amire Gyárfás Tamás úgy felelt, hogy „Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél”, „különben is, megérdemli, hogy megdögöljön”.

A vádat erősítő tanúk meghallgatásával folytatódott az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő gyilkosság összevont pere kedden a Fővárosi Törvényszéken. Erre napra idézték Portik Tamás anyósát, Riskó Juditot, a 6-os számmal jelzett, zárt láncú videovallomást tevő K. Györgyit, valamint Radnai Lászlót, az 5-ös tanút és Zsóvár Imrét is. Utóbbi három személy meghallgatására azonban az idő hiányára tekintettel nem került sor, így nekik jövő februárban kell újra megjelenniük a bíróságon. A tárgyalás elején felolvasták a per első napján már érintőlegesen megemlített Rohác-féle feljelentést, melyben a szlovák férfi azt állította, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai többször is nyomás alá helyezték, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében terhelő vallomást tegyen Portikra és Gyárfás Tamásra. Állítólag az NNI bűnszervezetek elleni osztályának akkori vezetője azt ígérte az elsőrendű vádlottnak, hogy Schmitt Pál volt köztársasági elnöktől fog kegyelmet kapni, valamint házi őrizetbe is helyezik, ha beszél. Portik erre reagálva – ahogy az eddigi tárgyalások mindegyikén – elmondta, hogy őt is többször meglátogatták letartóztatása során különböző hatósági személyek, akik azzal bíztatták, ejtik a folyamatban lévő ügyeit, ha beszél bizonyos fideszes politikusokról. Az Energol-vezér szerint ezek a személyek azt is kikötötték, hogy vannak olyan kormánypárti politikusok, akikre soha nem tehet terhelő vallomást.

ANYÓSA SZERINT A “LÁTHATATLAN KÉZ” VIGYÁZOTT PORTIKRA

Riskó Judit, Portik Tamás élettársának édesanyja az 1998-as robbantással kapcsolatban arról beszélt, hogy Portik jobbkeze, Hunyadi Ferenc körülbelül két héttel a robbantás előtt figyelmeztette őket, hogy amíg nem szólnak, kerüljék el a belvárost. Hunyadi emellett elvitte az Aranykéz utca szomszédságában lévő Régiposta utcai lakás kulcsait is, majd közölte, jelzésükig ebbe a lakásba sem tehetik be a lábukat. A tanú szerint a merénylet után néhány nappal Hunyadi ismét megjelent Riskóéknál, visszaadta a kulcsokat, majd arra kérte Portik élettársának édesanyját, hogy alaposan takarítsa ki az olajmaffiózó fiának lakását. Portik erre egy rendőri jelentéssel a kezében azt bizonygatta, hogy anyósa nem találkozhatott abban az időszakban Hunyadival, mivel a férfi az olajügyek miatt előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben volt. Riskó Judit arról is beszélt, hogy Portikra egészen 2012-es letartóztatásáig kormányokon átívelően láthatatlan kezek vigyáztak, és hiába kértek a rendőrségtől, illetve különböző hatóságoktól segítséget az őket fenyegető olajossal szemben, a férfi minden ügyét elsimították. 2005-ben még Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöktől is segítséget kértek, mindhiába. Riskó Judit arra is kitért, hogy Portik neki mindig azt mondta, ő a rendőrségnek dolgozik, és azt hajtogatta, hogy „a jó oldalon áll”. Beszélt arról is: amikor lányának, Portik élettársának az Egyesült Államokba kellett mennie, de a repülőtéren kiderült, hogy lejárt az útlevele, egy éjszaka alatt intézkedtek, a repülőtéren pedig civil ruhás fegyveres vigyázott rájuk. A nő mindezek ellenére a bíróságon azt mondta, hogy nem haragszik vejére, a Portikot érintő gyilkossági ügyekkel összefüggésben pedig hangsúlyozta, hogy „boldog lenne, ha csak az olajszőkítésről lenne szó”.

97 ŐSZÉN DŐLT EL BOROS SORSA

Természetesen a négy halálos áldozattal járó merénylet kapcsán tanúvallomást tett az energolos bizalmi köréhez tartozó K. Györgyi is. A hatos számmal jegyzett tanú tudott Portik és Boros megromlott viszonyáról, és arról, hogy Boros 1996 őszén megzsarolta Portikot, ha nem fizeti meg az Energol Rt. a felé fennálló 120 millió forintos tartozását, mindent elmond a rendőröknek az olajozásról. Az anyagi-elszámolási vita végül nem rendeződött, ezért Boros 1997 elején megtette azt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon az elhíresült videovallomását, amit, miután kikerült a rendőrségről, a nő állítása szerint Portik sokszorosított, majd több emberhez, köztük a tanúhoz is eljuttatta. K. Györgyi szerint 97 őszén vetődött fel először az Energol igazgatóban, hogy „likvidálni kellene” Borost. Egyik beszélgetés alkalmával egy ügyvéd ugyanis megemlítette Portiknak, hogy „valahogy meg kellene győzni” az olajügyek koronatanúját, hogy vonja vissza vallomását. A tippadó vélhetően a gyilkosságnál kifinomultabb módszerre gondolhatott…

ROHÁC “NYOMTA MEG A GOMBOT”

A tanú arról is beszélt, hogy Portik Tamás legközvetlenebb embereitől tudja, hogy a harmadrendű vádlottnak köze lehet az egész országot felkavaró Aranykéz utcai robbantáshoz. A nő szerint az ebben az eljárásban már csak tanúként szereplő Zsóvár, Tomori Tamás és a Prisztás József lelövésével vádolt Hatvani István is utalt Portik és Rohác szerepére. Hatvani például a merénylet előtt néhány nappal figyelmeztette K. Györgyit, ha teheti, ne menjen a belvárosba. Később azt is elmondta neki a férfi, hogy Jozef Rohác volt a robbantó. A tanú információi szerint a szlovák végrehajtó ember egy Portikhoz köthető Aranykéz utcai lakásból indította el a robbanószerkezetet, majd a merénylet után Portik Vörösmarty téren lévő lakásába menekült, és ott egy hónapig húzta meg magát. K. Györgyi beszámolt egy szlovákiai találkozóról is, ahol a korábban a robbanószer beszerzésével gyanúsított Zsóvár azzal viccelődött Roháccsal, hogy utóbbi férfi „nyomta meg a gombot”, amivel „nagy durranást okozott az Aranykéz utcában”. „Ha kell a gombot nyomod, ha kell a ravaszt húzod, mindegy, csak legyen meló” – mondta még a tanú szerint Zsóvár Rohácnak, aki ezen „csak mosolygott és bólogatott”. A találkozón szintén jelen lévő Tomori Tamás később meg is jegyezte a koronatanúnak, hogy „tiszta hülye ez a Zsóvár, kinyírtak egy csomó embert, erre így poénkodnak”. K. Györgyi hozzátette, a rendőrök a robbantás utáni napon bevitték tanúkihallgatásra, ám később Tomori megnyugtatta, hogy „nem hiába fizetnek egy zsák pénzt a rendőröknek, úgyhogy ez többször nem fog előfordulni”.

IJEDTÉBEN DOBTA EL RUHÁIT A FOGÁSZ

A tárgyaláson elhangzott, a hatos számú tanút a Fenyő-gyilkosság ügyében is tanúként hallgatták ki. K. Györgyi Zsóvártól, az albán Meadtól és Portik több emberéről is azt hallotta, hogy a Margit utcában Rohác húzta meg a ravaszt. A Művészinasban szóba került az is, hogy Rohác ijedtében dobálta el a ruháit, mert amikor lelőtte az ismert médiavállalkozót, a vádlott úgy látta, Fenyő még nem halt meg, ezért a bepánikolt férfi attól félt, később akár azonosíthatja is. Az albán Misiként emlegetett Mead pedig arra tett utalást, hogy Chilkó Ferenc egykori életvédelmis alosztályvezető, akit a merénylet után a helyszínről felhívott, részese volt a gyilkosságnak. A tanú úgy tudta, később – a szintén megvett – Chilkón keresztül fizettek le rendőröket, hogy ne hasonlítsák össze Rohác DNS-ét a helyszínen rögzített nyomokkal. K. Györgyi vallomásából kiderült, a Fenyő-üggyel foglalkozó nyomozók mindegyikét vagy lefizették, vagy fizetett vamzerok segítségével félrevezették. De a tanú megemlítette, hogy Portikék nem csak Chilkó Ferencet, hanem egy másik ismert főnyomozót, Sándor István Papát is korrumpálták, igaz, ő csak 1998-tól került fel a fizetési listára. Az Energol-ügy kapcsán pedig T. András ügyész kapott állítólag tízmillió forint vesztegetési pénzt, hogy a vádlottak hamarabb szabaduljanak az előzetesből.

“MEGÉRDEMLI, HOGY MEGDÖGÖLJÖN”

K. Györgyi tárgyaláson felolvasott nyomozati vallomásában az is szerepelt, hogy Portik nagy álma volt, hogy betörjön a média világába. Célja megvalósítása érdekében pedig tárgyalásokba kezdett Fenyő Jánossal és Gyárfás Tamással is. Többször közösen egyeztettek is a Portikhoz köthető Művészinas étteremben, ám Fenyő az utolsó pillanatban – valószínű a Nap TV tulajdonosa miatt – kihátrált az üzletből. A tanú szerint Portik ugyanúgy, mint Prisztás esetében, őrjöngeni kezdett és kijelentette, hogy „hazavágja, kinyíratja ezt a köcsögöt”, amire Gyárfás Tamás úgy felelt, hogy „Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél”, „különben is, megérdemli, hogy megdögöljön”. A tanú Portik kijelentése kapcsán elmondta, ha az energolos valakire azt mondja, hogy „megöleti”, az meg is fog történni és ehhez Rohác a kivégző embere. K. Györgyi Zsóvártól úgy hallotta, hogy Portik határidőt szabott a gyilkosság elkövetésére, amit az utolsó pillanatban teljesítettek is, ezért a merényletben részt vállaló katonák megnyugodva azt beszélték, hogy „a főnök elégedett lesz”. Elhangzott az is, hogy amikor a koronatanú és az olajos 2010-ben utoljára találkozott, Portik kérte, ha K. Györgyi tud valami kompromittáló, ám bizonyított, a Fidesz ellen felhozható ügyeket szolgáltatni, akkor azért hajlandó fizetni is. A per február 3-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hunhír.info - pestisracok. hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat