HunHír.info

2018. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

A németek végre félénken ugyan, de ellent mondtak az amerikai globálcion-atlantistáknak

2014. november 30. 19:06
Hunhír.info

Évekig tarthat még az ukrán válság, Ukrajna NATO-tagsága pedig nem kerülhet napirendre - mondta a német külügyminiszter egy vasárnapi interjúban. Frank-Walter Steinmeier a ZDF országos közszolgálati televíziónak adott interjúban kiemelte, hogy egy nemzetközi konfliktus kirobbantásához "elég 14 nap, a rendezéshez viszont 14 évre is szükség lehet".

Menedék - Pálfi

Hozzátette, reméli, hogy az ukrán válság esetében nem vesz igénybe 14 évet a konfliktus lezárása, de azzal sem lehet számolni, hogy "egy héten vagy 14 napon belül túl leszünk ezen a valóban nagyon súlyos konfliktuson".

A német külügyminiszter szerint különösen a Krím helyzetének rendezése tűnik nehéznek. A második világháború óta eltelt hét évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy Európa békéjét a közös szabályok betartása és az országhatárok tisztelete biztosítja - mondta Steinmeier, hangsúlyozva: Németország "egyszerűen nem teheti meg, hogy a Krím nemzetközi jogot sértő bekebelezését figyelmen kívül hagyja, megfeledkezik róla, vagy napirendre tér az ügy fölött".

A Krím ügye "konfliktus marad közöttünk", de ez nem hátráltathatja Németországot abban, hogy dolgozzon a válság enyhítéséért - mondta Frank-Walter Steinmeier.

A válság "elég súlyos, de nem az elképzelhető legsúlyosabb", Németország külpolitikai felelősségéhez pedig az is hozzátartozik, hogy figyelmeztessen azokra a lehetséges döntésekre, amelyek csak "olajat öntenének a tűzre" - mondta Steinmeier arra a kérdésre, hogy csatlakozhatna-e Ukrajna a NATO-hoz, ha a lakosság többsége ezt kívánja.

Hozzátette, hogy Ukrajna esetleges csatlakozása az atlanti szövetséghez szerinte "nem kerülhet napirendre", és az ország "nincs úton a NATO felé".

A német külügyminiszter ezzel közvetve visszautasította a NATO főtitkárának egy pénteki nyilatkozatát. Jens Stoltenberg az Echo Moszkvi orosz rádiónak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "tiszteletben tartaná" az ukrán nép döntését, amennyiben az úgy határozna, hogy az ország csatlakozik a szövetséghez.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat