HunHír.info

2018. Álom hava 10. nap, Rugacs napja.

Nem akarja befogadni az intézetis purdékat Tolna - biztosan véletlenül

2014. november 27. 20:35
Hunhír.info

Állami gondozott gyerekek számára létesítendő lakásotthonok ellen tiltakoznak Tolnán. A város képviselő-testülete határozatban kérte, hogy az intézményeket ne a településen helyezzék el. Mielőtt a liberáls jogvédők őrjöngeni kezdenének, javasoljuk nekik, hogy lobbizzanak az intézetisek budapesti elhelyezésért. Mondjuk a történelmi zsidó negyedben, vagy a zsidók által lakott városrészekben. Ők bizonyára kitárt karral várják őket.

Menedék - Bayer

A határozatban - amelyet a polgármesteri hivatal közlése szerint egyhangúlag fogadtak el - felkérték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna megyei kirendeltségét, hogy a lakásotthonok elhelyezésére lehetőség szerint "keressen más megoldást".

Appelshoffer Ágnes (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI-nek elmondta: a lakásotthonok ellenzői korábban mintegy 1700 aláírást gyűjtöttek a lakásotthonok létesítése ellen, és egy múlt heti közmeghallgatáson is sokan tiltakoztak. "Nem értek egyet azzal, hogy a gyerekeket vissza kellene utasítani, a határozatot az ő érdekükben terjesztettem a testület elé, mert nem volna jó, ha ilyen környezetbe kerülnének" - tette hozzá.

A Tolna megyei gyermekvédelmi kirendeltség egy 2013-ban indult, 300 millió forintos, európai uniós projekt keretében tervezi létrehozni az új otthonokat. Az állami gondoskodás alatt álló gyerekek számára családias körülményeket teremtő lakásotthonok a Faddon lévő, csaknem 50 fős adó, rossz állapotú létesítményt váltanák ki.

Posta Zoltán, a megyei gyermekotthonok igazgatóságának vezetője a teol.hu portálnak arról számolt be, hogy kettőt Tolnán, egyet-egyet pedig Szekszárdon, illetve Őcsényben alakítanának ki. A Tolnán kiválasztott Alkotmány, valamint a Táncsics utcai házban egy 8 és 12 fős lakásotthont hoznának létre.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat