HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Ez nagyon durva: Simicskával és a gyengülő Fidesszel nyit a címlapon a Nemzet

2014. november 27. 08:12
Hunhír.info

Címlapján számolt be csütörtökön a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet arról, hogy a Tárki felmérése szerint jelentősen csökkent a Fidesz népszerűsége. Másik vezető anyaguk pedig Simicska Lajos esetleges indulásáról szólt a veszprémi időközi választáson.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

"Biztos lesznek, akik ezt kétségbe vonják, de Simicska Lajos valóban elvi kérdéseket mérlegel, amikor azon gondolkodik, induljon-e a veszprémi választáson" – mondták korábban a hvg.hu-nak a nagyvállalkozó környezetéből. Forrásaik 50 százalék esélyt adtak annak, hogy ez valóban megtörténik, ha pedig a döntés igen lesz, azt "üzenetnek szánják a kétharmadnak, illetve a jelenleg tomboló politikának".

Mint arról korábban beszámoltunk, a parlamenti választások után Orbán Viktor élezte ki a konfliktust az egyik legrégebbi barátjával és szövetségesével, a párt gazdasági hátországát az 1990-es évek óta építgető és irányító Simicska Lajossal. A miniszterelnök ugyanis úgy érezte, a Simicska érdekeltségébe tartozó cégbirodalom túl nagy befolyással bír az államigazgatásban és nem ad teret más Fidesz-közeli vállalkozóknak.

A „háború” kulcskérdése kormányzati és fideszes források szerint, hogy mi lesz azzal a médiabirodalommal, melyek a milliárdos üzletember Simicska, illetve társai (Fonyó Károly, Liszkay Gábor, Nyerges Zsolt) érdekeltségébe tartoznak.

A Népszabadság szeptember elején arról írt, a miniszterelnök környezetében úgy látják: „a megbékélés ára” Simicska médiaportfóliójának „feladása, részben vagy egészben”. Ezen a téren Orbán főleg Andy Vajnára, illetve a filmproducer barátjára, a miniszterelnök főtanácsadójára, Habony Árpádra támaszkodott Simicskával szemben.

Hunhír.info - hvg.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat