HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Européer abszurdisztán: most a tengeri hajók kénkibocsátása miatt szívatnak

2014. november 27. 07:25
Hunhír.info

Az Európai Bizottság hivatalos felszólítást küldött Magyarországnak: át kell ültetnünk az energiahatékonysági irányelvet, életbe kell léptetnünk a hajók kénkibocsátására vonatkozó uniós szabályokat. Arra viszont nem szólítottak fel bennünket: intézkedjünk nagyon gyorsan, hogy ismét három tenger mossa partjainkat.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Az Európai Bizottság (EB) szerdán hivatalosan felszólította Bulgáriát és Magyarországot, hogy gondoskodjanak az energiahatékonysági irányelv (2012/27/EU irányelv) teljes körű átültetéséről – írja a napi.hu.

Az irányelv a 2014. január 1-étől 2020 december 31-éig tartó időszakra energiamegtakarítást irányoz elő a tgaállamoknak, célja az energiahatékonyság javítása a háztartásokban, az iparban és a közlekedésben. A bizottság indoklással ellátott levelét nem csak mi kaptuk meg, hanem Bulgária is, ebben arra kérik az államokat, hogy minden, az irányelv átültetéséről szóló döntésükről tájékoztassák a bizottságot. Az átültetés határideje idén június 5-én volt.

Ha a tagállamok két hónapon belül nem tesznek eleget jogszabályi kötelezettségüknek, a bizottság keresetet indíthat velük szemben az Európai Bíróságon – írja a portál.

A másik nehezményezett ügy a hajók kénkibocsátására vonatkozó uniós szabályok életbeléptetése. Itt sem egyedüli tagállamként kaptunk felszólítást: Belgiumot, Spanyolországot és Ciprust is noszogatja az EB. A szervezet részleteket kért a tengeri hajózásban használatos tüzelő- és üzemanyagok kéntartalmára vonatkozó uniós szabályoknak a hazai jogba történő átültetéséről, ezt 2014. június 18-ig kellett volna teljesíteni.

Ha nem intézkedünk két hónapon belül, az EB az ügyben keresetet indíthat az Európai Unió Bíróságán.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat