HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Megáll az ész: azt állítják, közös a múltunk a zsidókkal, s Tel Aviv a világ legokosabb városa

2014. november 25. 13:51
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

tel-aviv-.jpgNem, ez azért így egyszerre sok! – kiálthat fel az olvasó. És joggal. A kérdés csak az, hány fejtágító publicisztika szükségeltetik ahhoz, hogy akik ilyeneket állítanak, előtte, ha csak egy percre is, méltóztassanak végre tükörbe nézni.

Menedék - Bayer

Tegnapi hírcikk a Mazsihisz honlapjáról:

„November 20-án, csütörtökön délután Simon Ferenc atya, bécsi esperes plébános, az ausztriai magyar hívek főlelkésze szervezésében a magyar és az osztrák zsidó-keresztény párbeszéd újabb állomására került sor.

Megkértük Ferenc atyát, hogy számoljon be a sokáig közös történelmet írt két nép vallásközi párbeszédének legújabb eseményéről.

A konferencián Dr. Róna Tamás, az Alföldi Régió vezető rabbija bemutatta a szerkesztése alatt álló, a magyarországi zsidóság történetét egy kötetben feldolgozó tankönyvet, amely a Keresztény-Zsidó Tanács kiadásában jelenik majd meg és amelyet több nyelvre le kívánnak fordítani. A találkozót Nógrádi Gergely kántor éneke vezette be és zárta le.”

Nos, a Vatikáni Rádiótól átvett fentebbi sorok többet nem tartalmaznak Magyarán egy betűnyit sem számolt be Ferenc „atya” a történtekről. Mindenesetre nem véletlenül használtuk az idézőjelet esetében ezúttal. Mert ugyebár ami, sok, sok, lássuk csak be.

Nem kezdjük el ugyanakkor jelen sorok írója e tárgyban portálunkon megjelent teológiai írásainak idézését. Csak ámulunk azon, mennyire nincsen határa a teológiai tudatlanságnak. Vajh hány ilyen „atya” lehet, akinek fogalma sincs a legelemibb tényekről?

No de lépjünk tovább! E honlap másnap a következő öles címmel gyönyörködtette meg olvasóit: „Tel-Aviv a világ legokosabb városa”. Idézzük ezt is szóról szóra:

„A Barcelonában megtartott Okos Város Expo Világkonferencia a Fehér Városnak azt a kezdeményezését ismerte el az évenként kiosztott díjjal, amelyet a polgármester „digitális forradalomnak” nevez.

A város fő projektje a Digi-Tel platform, amely Tel-Avivot köti össze közvetlenül - a lakóival. A program klubtagság és egy app révén helyspecifikus és egyénre szabott szolgáltatásokat és információt nyújt, a környékbeli útépítésektől kezdve a bolti akciókig - írja a Times of Israel. Már 90 ezren iratkoztak fel rá.

A város, azon felül, hogy a kezdő mikrovállalkozások, start-upok központjaként igyekszik pozícionálni magát, nyilvánosan hozzáférhető helyhatósági adatbázisokat is elkezdett felállítani a tel-avivi ügyek átláthatósága érdekében. Hovatovább az egész város területén ingyen wifi van, még a tengerparton is, ami valószínűleg a leghatásosabb projekt mind közül. A három éve megalapított Okos Város Expo a városi innovációs és technológiai fejlesztések népszerűsítését szolgálja. Tavaly Rio de Janeiro volt a legokosabb város.”

Ilyenkor érzi úgy az ember, hogy mindennek vége. Van hát a nevezett városban megannyi start-up és ingyen wifi! Nem, e körben tényleg nincsen semmi, ami szakrális. No de ez egyben a reménységünk is. Hiszen akik ilyenekkel nem rendelkeznek, még annyi nyomuk sem lesz, mint a néhai Atlantisznak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat