HunHír.info

2018. Álom hava 10. nap, Rugacs napja.

Az ENSZ határozat felülírja a „cigánytörvényeket”

2014. november 22. 08:19
Hunhír.info

alkotmanymod250.jpgHatározatot fogadott el az ENSZ-közgyűlés emberi jogokkal foglalkozó bizottsága pénteken, amelyben arra szólítja fel a világszervezet tagországait, hogy tegyenek meg minden szükséges lépést a gyermekházasságok ellen. A szöveget - amelyet még a teljes közgyűlésnek is jóvá kell hagynia - egyhangúlag fogadták el. ENSZ-adatok szerint világszerte 700 millió olyan asszony él, akivel 18 éves kora előtt léptek házasságra.

Menedék - Pálfi

A gyermekházasságok problémája jelenleg is évi átlagosan 15 millió lányt érint. A korai házasságkötés Dél-Ázsiában és a Szahara körzetében fekvő országokban a legelterjedtebb.

És persze a világban szétszóródott cigányság körében, de erről nem szabad beszélni, mert nem polkorrekt, és különben is a világ második legvédettebb "identitásáról" van szó.

Nigerben, ahol a legmagasabb az arány, a jelenleg 20-49 éves nők 77 százaléka 18. születésnapja előtt ment férjhez. A kiskorú asszonyok egyharmada Indiában él. A most elfogadott határozat kezdeményezői, Zambia és Kanada azt hozták fel fontos érvként, hogy a gyermekházasságok akadályozzák a szegénység csökkentését, az oktatás javítását, a nemek közti egyenlőség biztosítását, a gyermekhalálozás elleni küzdelmet, továbbá számos betegség (köztük az AIDS) elleni fellépést. A szöveg olyan szabályozás érvényesítésére szólítja a tagországokat, amely biztosítja, hogy házasságra csak olyan nőkkel lehessen lépni, akik teljes mértékben tisztában vannak döntésükkel és beleegyeznek a házasságba. A gyermek- és kényszerházasságoknak a bizottság szerint véget kell vetni.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat