HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Amikor nem a náci időkre emlékeztet a fekete

2007. augusztus 08. 09:57
HunHír.Hu

Miközben a kormánypárti sajtó a Jobbik kezdeményezésére létrehozott, fekete egyenruhás, Árpád-sávos címert viselő Magyar Gárdáról cikkezik, ismét náciveszéllyel riogatva a közvéleményt, Magyarországon számos olyan félkatonai szervezet létezik, fegyvertartási és használati engedéllyel és több ezer taggal, amelyek biztonsági cégek irányítása alatt tevékenykednek, sokszor együttműködve a rendőrséggel - írja mai számában a Magyar Nemzet.

Menedek - Engdahl

A Magyar Televízió (MTV) székházát az In-Kal Security nevű cég alkalmazásában dolgozó, fekete ruhát viselő „magánrendőrség” emberei védték a szeptember 18-i ostrom idején is. Az In-Kal héber kifejezés, a jelentése: biztos vonal. A nevet viselő magyar kft. Izrael minisztériumait és a világ nagy gyémánttőzsdéit védő cég magyarországi képviseleteként jött létre. Az In-Kal Security Kft. a rendezvénybiztosítás mellett mintegy kétszáz kiemelt objektum – köztük három minisztérium, számos állami vállalat és az MSZP ingatlanjai – védelmét látja el, de vállal magánnyomozást, lehallgatásmentesítést, még egy sor biztonságtechnikai feladatot és kiképzést is.

A cég biztonsági őrei korábban több mint tíz évig őrködtek az MTK és az FTC futballmérkőzésein is. A Fradiszurkolókkal való kapcsolat azért sem mellékes, mert a sajtóhírek szerint az MTV székházának ostromában részt vettek az úgynevezett „futballhulligánok” is. Az In-Kal Security biztosította a kormány rendezvényeit október 23-án, amikor egy másik helyszínen, a Deák tér környékén a rendőrség kardlapokkal, könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel tört rá az utcán tartózkodókra. A cég és a rendőrség közötti „bandaháborúról” viszont azért nem lehet beszélni, mert a társaságnak kiterjedt kapcsolata van a rendvédelmi szervekkel. A Heti Válasz információi szerint néhány éve a rendőrséggel közös bűnmegelőzési irodákat állított fel Budapesten, és kiképzési együttműködésben áll az ORFK különleges szolgálatával. Az In-Kal szaktanácsadó testületében találni Garamvölgyi Lászlót, az ORFK kommunikációs igazgatóját és Sárkány Istvánt, a Rendőrtiszti Főiskola főigazgatójának helyettesét.

A NATO-beszállítói címet is megszerző, évi több milliárd forintos árbevételű, csaknem ezer „őrkatonát” foglalkoztató cég más szálakon is kapcsolódik a rendőrséghez. Alapító tagja a Szent György Közbiztonsági Alapítványnak – amely az Aral Hungária Kft., a Julius Meinl, Valenta László, Pintér Sándor egykori belügyminiszter volt kabinetfőnöke, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek ügyvezető igazgatója és mások közreműködésével – a rendőrség támogatására jött létre 1999-ben. A vállalkozás szakmai főigazgatója 2003 óta Vágó Imréné, aki 1993-ban csepeli rendőrkapitány volt, de a cégben dolgozik Bökönyi István, a büntetés-végrehajtás korábbi országos parancsnoka is. A rendőrségtől sokan váltak félkatonai biztonsági szervezeteket irányító cégek vezetőivé a rendszerváltozás után. Bodrácska János volt budapesti rendőrfőkapitány például Reál-Véd Kft. néven hozott létre vagyonvédelmi céget, vaskos megbízásokat elnyerve a szocialista vezetésű angyalföldi önkormányzattól és a honvédségtől.

Czájder Gábor, a BRFK egykori gazdasági igazgatója jelenleg a Preventív Security Zrt. vezérigazgatója, Kecskeméti Sándor rendőrtiszt, a Belügyminisztérium KISZ-bizottságának volt titkára pedig a Group 4 Securicor Biztonsági Szolgálatok Zrt.-t irányítja.
Félkatonai szervezet felett őrködik az a Vörösmarti Mihály is, aki a nyolcvanas évek végén ráuszította a „Kádár-huszároknak” nevezett Forradalmi Rendőri Ezred tagjait a demokratikus ellenzékre. Vörösmarti Mihály Pajzs néven hozott létre biztonsági cégcsoportot.

A biztonsági őrkatonák foglalkoztatásából nem maradt ki Pintér Sándor volt rendőrfőkapitány, az Orbán-kormány belügyminisztere sem, aki a Civil Biztonsági Zrt. tulajdonosa és alapítója. Gyurcsány Ferenc rokonsága sem tartózkodott attól, hogy a vagyonvédelmi üzlet örve mögött fegyveres őrkatonákat is alkalmazó céget alapítson. Az S–Komplex Vagyonvédelmi Kft. egyik vezetője a kormányfő anyósának testvére, ifjú Apró Antal.

Az előző cégektől némileg eltérő célokkal, nem profitorientált üzleti vállalkozásként, hanem civil egyesületként jött létre két félkatonai jellegű szervezet a közelmúltban: a Kárpát-haza Nemzetőrség és a Magyar Gárda. A Jobbik által életre hívott, fekete egyenruhát és Árpád-sávos címert viselő Magyar Gárda megalakulásának hírére fasiszta veszélyről beszélnek a kormánypártok. A Fidesz viszont az egyesülés szabadságára hívta fel a figyelmet, míg a KDNP unalmasnak nevezte, hogy a liberálisok évek óta fasiszta veszélyt kiáltanak. Az ember- és vagyonvédelmet, valamint a nemzeti kultúrát és hagyományokat is védeni szándékozó szervezetek hangsúlyozták: az alkotmányosság és a törvények betartásával kívánnak tevékenykedni.

Magyar Nemzet

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat