HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Már figyeli a titkosszolgálat a Magyar Gárdát

2007. augusztus 06. 20:46
HunHír.Hu

Szemmel tartja a titkosszolgálat a most alakuló Magyar Gárdát, de egyelőre nem tudnak okot találni a beavatkozásra. A biztonságpolitikai szakértő szerint "nem kell komolyan tartani a gombamód szaporodó militáns csoportoktól".

Menedék - Pálfi

Jelzésértékűnek tartja a Magyar Gárda hon- és nemzetvédő törekvéseit a magyar titkosszolgálat, ám addig nem avatkoznak be a szerveződő mozgalom életébe, amíg a gárdisták nem követnek el bűncselekményt - írja az egyik hírportál.

Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő kizártnak tartja, hogy a Magyar Gárda megalakulásával veszélybe kerülne az alkotmányos rend. "Ha valóban kapnának lőkiképzést a csoport tagjai, akkor a titkosszolgálat azonnal közbelépne” - jegyezte meg Tálas. Szerinte egy fegyveres akciónak-felkelésnek azért sincs realitása, mert a magyar politikai kultúra teljes egészében elutasítja az erőszakot, így ezek a militáns csoportok elszigetelődnek.

Örül a Magyar Gárda megalakulásának, de egy közös, nemzeti-radikális Nemzetőrséget szervezne Kovács Géza, a tavaly alakult Magyar Önvédelmi Mozgalom elnöke. Elképzelései szerint a különféle gárdákból és mozgalmakból - elég csak például a Nemzeti Őrseregre vagy a Kárpát-Haza Nemzetőrségre gondolni - egy olyan Nemzetőrséget lehetne létrehozni, amellyel felváltható lenne a "jócskán elhasználódott rendőrség.” Kovács, az általa vezetett mozgalmat hatszázfősre becsülte, "akik ha kell, meg tudják védeni magukat.”

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat