HunHír.info

2018. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Egyre távolabb a húsos fazéktól: marakodnak a koncért a liboldók

2014. szeptember 17. 07:08
Hunhír.info

A Fodor Gábor vezette liberálisok is megnehezíthetik a szocionliberál kis pártok dolgát október 12-én Budapesten. A szervezet ugyanis számos kerületben önálló polgármesterjelöltet indít az MSZP, az Együtt–PM és a DK nagy viták közepette kiválasztott közös jelöltjeivel szemben. Ahol nem Fodorék, ott egykori MSZP-sek vagy a szociáldemokraták indulói oszthatják meg a baloldali szavazókat.

Magyar Menedék - Migránsokk

Bár a baloldali kis pártok hosszú heteken keresztül zajló, már-már bohózatba fulladó fővárosi egyeztetési folyamat után büszkén jelentették be, hogy Budapest nagy részén sikerült megegyezniük egy polgármesterjelölt elindításában, sok helyen mégis lesz kihívójuk a saját térfelükről is. Emlékezetes, az MSZP, az Együtt–PM és a DK 16 kerületben tudott megállapodni abban, hogy hármuk közül csak az egyik párt indítson polgármesterjelöltet, nagyrészt a másik két szervezet támogatásával. Ám ezek közül 10 városrészben egykori szövetségesük, a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt vagy éppen a Schmuck Andor vezette szociáldemokraták önálló indulóit is nyilvántartásba vették.

Újpesten például, ahol az MSZP-s Trippon Norbert a baloldali közös jelölt, elindulhatnak a liberálisok, méghozzá Boruzs András pártigazgatóval. De Erzsébetvárosban – a már jogerősen is elítélt MSZP-s Hunvald György által korábban irányított kerületben – sem egyetlen baloldali jelölt neve lesz várhatóan a szavazólapon. A DK-s Farkas Ferenccel szemben ugyanis elindul a liberálisok színeiben a már több pártot, köztük a jobboldalt is megjárt Kecskés Gusztáv.

Hasonló a helyzet a IX. és a XX. kerületben is, utóbbi városrészben ráadásul – amelyet a baloldalon szinte biztosan nyerhetőnek tartanak – a jelenlegi szocialista polgármester győzelmi esélyeit nehezítheti a Fodor-párt. Ahol pedig nem a liberálisok, ott Schmuck Andorék oszthatják meg ugyanazon baloldali tábort. Ékes példa az V. kerület, ahol Schmuck méretheti meg magát a baloldali kis pártok által támogatott Együtt–PM-es Juhász Péterrel szemben. Ugyancsak szociáldemokrata kihívója is lehet a XV. kerületben a három baloldali kis párt polgármesterjelöltjének.

További négy olyan kerület is van, ahol az MSZP, a DK és az Együtt–PM elvileg közös jelöltjével szemben mind a liberálisok, mind pedig Schmuckék indulóit is nyilvántartásba vették. Így Óbudán, Terézvárosban, Újbudán és Kispesten két-két baloldali kihívója is lehet az ottani polgármesterjelölteknek.

Ráadásul vannak olyan kerületek, ahol szintén a baloldalhoz köthető független vagy civil indulók is a baloldali voksokért küzdhetnek. Ilyen a XVIII. kerület, ahol a komoly viták árán kiválasztott MSZP-s Szaniszló Sándornak máris akadt kihívója, mégpedig egykori párttársa, a városrészt korábban több cikluson keresztül szocialista színekben irányító Mester László, aki most függetlenként indulna el az októberi választáson. A XIV. kerületben pedig az Együtt–PM-es Karácsony Gergely dolgát nehezíti, hogy elindul ellene az egykori LMP-s Várnai László a Civil Zugló Egyesület színeiben a polgármesteri posztért.

Hét fővárosi kerületről már korábban lemondtak a baloldali kis pártok, amikor abban egyeztek meg, hogy ott mindannyian elindulnak egymás ellen. Erre egyébként azért volt szükség, hogy mindhárom szervezetnek meglegyen a 12 önálló polgármesterjelöltje, és így kompenzációs listát tudjanak állítani.

Hunhír.info - mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat