HunHír.info

2018. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Csak ülni kell a medence szélén: Felfalják egymást a kajmánok

2014. szeptember 16. 09:05
Hunhír.info

kajman.jpgPereknek nézhet elébe az Együtt-PM társelnöke, amiért azt állította, hogy hamis ajánlásokkal válhatott főpolgármester-jelöltté Magyar György. Szigetvári Viktor fellebbezett is az ügyvéd nyilvántartásba vétele ellen, ám panaszát elutasították, mondván: azt nem tudta bizonyítani. A liberális páholyok háborúja nálunk is magasabb fokozatba kapcsolt, jelezve ennek a rothadó belterjes világnak az egyértelmű erőteljes rohanását a pusztulat felé.

Megakadályozta volna a főpolgármesteri posztra készülő Magyar György indulását az október 12-i önkormányzati választáson az Együtt-PM társelnöke. Szigetvári Viktor ennek érdekében fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) az ügyvéd múlt heti nyilvántartásba vétele ellen.

Szigetvári azt állította: a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) úgy vette nyilvántartásba Magyar Györgyöt, hogy az ajánlások ellenőrzésekor nem vizsgálta az ajánló választók aláírásának eredetiségét. Emiatt a politikus szerint nem a nyilvántartásba vételről döntő FVB olyan ajánlásokat is érvényesnek fogadott el, amelyeket nem az ajánlók írtak alá.

Az Együtt-PM társelnöke fellebbezésében hivatkozott továbbá a 2014. évi országgyűlési választásokon az ajánlásgyűjtéssel kapcsolatos tapasztalatokra. (Akkor ugyan több, vélhetően csak az állami támogatásra hajtó kispártnál felmerült erre gyanú, ám a most is pártonkívüli Magyar tavasszal nem indult a választáson.)

Az ügyvéd szerint erős jelölt lehet

A főpolgármester-jelölt nem tudja, mit gondolt Szigetvári Viktor, akivel amúgy semmilyen személyes konfliktusa nincs, mindenesetre lépése Magyar György szerint azt üzeni, hogy ő egy erős főpolgármester-jelölt, akit ezért adminisztratív eszközökkel próbálnak ellehetetleníteni.

„Nem ismerem a párttárselnök úr bírósági szerepléseinek sikerességét, de én már sok pert nyertem" – tette még hozzá az Origo kérdésére Magyar György, aki nyolcezernél több támogató aláírást gyűjtve, több mint ötezer érvényes ajánlás mellett lett Tarlós István főpolgármester hat kihívójának egyike.

Az Origo értesülései szerint Szigetvári Viktornak várhatóan peres eljárásokkal kell szembenéznie, hiszen azután, hogy fellebbezését elutasította az NVB, Magyar beperelheti jó hírnév megsértéséért, rágalmazásért, és akár még hamis vád miatt is.

Elutasították, bizonyítani nem tudta

Burkoltan erre figyelmeztette egyébként az Együtt-PM társelnökét a fellebbezést elutasító határozatában az NVB is. Azt írták, „a következetesen alkalmazott joggyakorlata szerint a fellebbezés benyújtásakor a bizonyítási teher a kérelmezőt terheli. A beadványozó a fellebbezésében foglalt állítását semmilyen bizonyítékkal, jogi okfejtéssel nem támasztotta alá".

Az NVB megállapította, hogy a fellebbezésnél szükséges, hogy a fellebbező az általa valószínűsített jogsértést - eljárásjogi lehetősége keretei között - bizonyítsa. A bizottság megítélése szerint nem tekinthető elegendő, illetve figyelembe vehető bizonyítéknak a fellebbezőnek a parlamenti választások kapcsán tett kijelentése.

Hunhír.info - origo

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat