HunHír.info

2018. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Együtt törik bele a foguk Magyarba

2014. szeptember 15. 15:47
Hunhír.info

Pereknek nézhet elébe az Együtt-PM társelnöke, amiért azt állította, hogy hamis ajánlásokkal válhatott főpolgármester-jelöltté Magyar György. Szigetvári Viktor fellebbezett is az ügyvéd nyilvántartásba vétele ellen, ám panaszát elutasították, mondván: azt nem tudta bizonyítani.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Megakadályozta volna a főpolgármesteri posztra készülő Magyar György indulását az október 12-i önkormányzati választáson az Együtt-PM társelnöke. Szigetvári Viktor ennek érdekében fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) az ügyvéd múlt heti nyilvántartásba vétele ellen.

Szigetvári azt állította: a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) úgy vette nyilvántartásba Magyar Györgyöt, hogy az ajánlások ellenőrzésekor nem vizsgálta az ajánló választók aláírásának eredetiségét. Emiatt a politikus szerint nem a nyilvántartásba vételről döntő FVB olyan ajánlásokat is érvényesnek fogadott el, amelyeket nem az ajánlók írtak alá.

Az Együtt-PM társelnöke fellebbezésében hivatkozott továbbá a 2014. évi országgyűlési választásokon az ajánlásgyűjtéssel kapcsolatos tapasztalatokra. (Akkor ugyan több, vélhetően csak az állami támogatásra hajtó kispártnál felmerült erre gyanú, ám a most is pártonkívüli Magyar tavasszal nem indult a választáson.)

Az ügyvéd szerint erős jelölt lehet
A főpolgármester-jelölt nem tudja, mit gondolt Szigetvári Viktor, akivel amúgy semmilyen személyes konfliktusa nincs, mindenesetre lépése Magyar György szerint azt üzeni, hogy ő egy erős főpolgármester-jelölt, akit ezért adminisztratív eszközökkel próbálnak ellehetetleníteni.


Magyar György szerint azért lehetetlenítenék el, mert erős főpolgármester-jelölt
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
„Nem ismerem a párttárselnök úr bírósági szerepléseinek sikerességét, de én már sok pert nyertem" – tette még hozzá az Origo kérdésére Magyar György, aki nyolcezernél több támogató aláírást gyűjtve, több mint ötezer érvényes ajánlás mellett lett Tarlós István főpolgármester hat kihívójának egyike.

Az Origo értesülései szerint Szigetvári Viktornak várhatóan peres eljárásokkal kell szembenéznie, hiszen azután, hogy fellebbezését elutasította az NVB, Magyar beperelheti jó hírnév megsértéséért, rágalmazásért, és akár még hamis vád miatt is.

Burkoltan erre figyelmeztette egyébként az Együtt-PM társelnökét a fellebbezést elutasító határozatában az NVB is. Azt írták, „a következetesen alkalmazott joggyakorlata szerint a fellebbezés benyújtásakor a bizonyítási teher a kérelmezőt terheli. A beadványozó a fellebbezésében foglalt állítását semmilyen bizonyítékkal, jogi okfejtéssel nem támasztotta alá".

Az NVB megállapította, hogy a fellebbezésnél szükséges, hogy a fellebbező az általa valószínűsített jogsértést - eljárásjogi lehetősége keretei között - bizonyítsa. A bizottság megítélése szerint nem tekinthető elegendő, illetve figyelembe vehető bizonyítéknak a fellebbezőnek a parlamenti választások kapcsán tett kijelentése.

Hunhír.info - origo

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat