HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Megkezdődött Ásotthalom polgármesterének levadászása - Toroczkai visszavág

2014. szeptember 09. 14:19
Hunhír.info

Kényszerítés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a fővárosi V. és XIII. kerületi ügyészség Toroczkai László ellen. Az ügyész megfogalmazás szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke 2012. március 15-én tüntetett a Bank Center épületénél. Az IMF-nek akart egy petíciót átadni. Ásotthalom polgármestere egyértelmű kampányfogásnak tartja, hogy újra elővették az ügyet, mely szerinte nem neki szól, hanem a Jobbik elleni támadás.

A Fővárosi Főügyészség közleményében Toroczkai Lászlót nem nevezik meg. Azt írták, hogy a vádlott a vádirat szerint 2012. március 15-én a nem bejelentett, több mint száz fős rendezvény vezetőjeként a Bank Center V. kerület, Szabadság téren található épületénél arra próbálta kényszeríteni a biztonsági őröket, hogy azonnal intézkedjenek annak érdekében, hogy a nála lévő, több pontból álló petíciót a Nemzetközi Valutaalap képviselője a átvegye.

Toroczkai László jelenleg Ásotthalom mindenki által megbecsült, elismert polgármestere. Borítékolható, hogy ősszel újrázni fog.

Az atv.hu megkeresésére Toroczkai Lászó elmondta, hogy a Bank Centernél történtek kapcsán indított nyomozást már kétszer is lezárta az ügyészség - utoljára tavaly év végén -, mindkétszer vádemelés nélkül. Toroczkai egyértelmű kampányfogásnak tartja, hogy újra elővették az ügyet, mely szerinte nem neki szól, hanem a Jobbik elleni támadás. Hozzátette, hogy hiába próbálják hosszú évekig tartó pereskedéssel azt a látszatot kelteni, hogy bűncselekményt követett el, „egy petíció benyújtását nem lehet annak nevezni, még akkor sem, ha az országban 2006 óta diktatúra van”. Meggyőződése, hogy március 15-én is át tudta volna adni a Nemzeti Valutaalapnak (IMF) szánt beadványt, a biztonsági őrök hazudtak, mikor azt mondták, egyetlen vezető beosztású képviselő sincs az épületben.

Toroczkai szerint „vicc lenne” ha egy petíció átadásáért 3 év börtönre ítélnék, főként mivel büntetlen előéletű. Polgármesteri posztjáról csak akkor mondana le, ha a bíróság letöltendő börtönbüntetést szabna ki rá, ha csak pénzbírságot, akkor nem.
Hozzátette, hogy a mostani botrány semmilyen módon nem fogja befolyásolni az ásotthalmi választásokat, mivel a településen ő az egyedüli induló, az ott élők pedig ismerik, így nem számít, hogy min mond róla a média. „A választókat nem lehet koholmányokkal megijeszteni.”

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat