HunHír.info

2018. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Libanoni katonát fejezett le az ISIL, nagy árat fognak fizetni

2014. szeptember 07. 09:44
Hunhír.info

bomba.jpgEgyhangúlag elfogadott nyilatkozatban ítélte el Steven Sotloff amerikai újságíró lefejezését az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Az Iszlám Állam folytatja a kivégzéseket: sajtóértesülések szerint ezúttal egy augusztus elején foglyul ejtett libanoni katonát fejeztek le. A NATO walesi csúcsértekezletén tíz ország központi koalíciót létrehozását jelentette be a szervezet elleni küzdelem jegyében. Irak szombaton üdvözölte a kezdeményezést, amelynek az Egyesült Államok mellett többek között tagja Németország, Franciaország és Törökország is.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

A síita katona állítólag megpróbált megszökni, emiatt fejezték le – jelentette a libanoni MTV. Az interneten olyan felvételek jelentek meg, amelyeken az Iszlám Állam maszkot viselő harcosai végrehajtják a kivégzést. A videón látható a katona holtteste is.

A terrorista szervezet augusztus elején kilenc libanoni katonát ejtett foglyul, amikor a határon összecsapott a libanoni hadsereg egységeivel, és a kivégzésükkel fenyegetőzött arra az esetre, ha a nem engedik szabadon bebörtönzött társaikat.

A szombaton ismertetett dokumentumban a 15 tagú testület iszonyatos és gyáva cselekedetnek nevezte a 31 éves túsz kivégzését, amiről a dzsihádisták kedden tettek közzé videót az interneten. Két héttel azelőtt az Iszlám Állam egy másik amerikai újságíró, James Foley lefejezéséről osztott meg felvételt a világhálón.

A BT hangsúlyozta, hogy az Iszlám Államot „le kell győzni, és alapjaiban kell felszámolni a szervezet által hirdetett intoleranciát, erőszakot és gyűlöletet”. A nemzetközi közösséget nem félemlítették meg a szervezet barbár tettei, sőt még inkább megerősítették abban, hogy a kormányoknak és az intézményeknek közös erőfeszítéseket kell tenniük a dzsihádisták ellen.

Az amerikai légierő pénteken és szombaton ismét támadásokat intézet az Iszlám Állam állásai ellen Észak-Irakban. Augusztus 8. óta 133 támadást hajtottak végre Irakban a szélsőséges szunnita szervezet ellen.

A NATO walesi csúcsértekezletén tíz ország központi koalíciót létrehozását jelentette be a szervezet elleni küzdelem jegyében. Irak szombaton üdvözölte a kezdeményezést, amelynek az Egyesült Államok mellett többek között tagja Németország, Franciaország és Törökország is.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat