HunHír.info

2018. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Oroszország atomfegyvert kizárólag csak válaszcsapásként vethet be

2014. szeptember 06. 09:54
Hunhír.info

Atomkatastrophe-in-Japan-Schlimmer-als-Tschernobyl_250.jpgAz új orosz katonai doktrína nem helyez kilátásba esetleges megelőző atomcsapást, szükség esetén csak válaszcsapást irányoz elő – mondta pénteken Jurij Balujevszkij volt orosz vezérkari főnök a RIA Novosztyi hírportálnak.Szavaiból kiderül, hogy sem a jelenlegi, sem pedig a majdani módosított változatban nem szerepel a megelőző atomcsapás lehetősége. Az orosz biztonsági tanács már korábban bejelentette szándékát, hogy az ország katonai doktrínáját ez év végéig az új viszonyokhoz igazítja, figyelembe véve az újfajta fenyegetéseket.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Ezzel kapcsolatban szükségét látta pontosítani azt is: valójában nincs szó “új doktrínáról”, csak arról, hogy az utoljára 2010-ben elfogadott, most érvényben lévőt módosítsák. Szavaiból kiderül, hogy sem a jelenlegi, sem pedig a majdani módosított változatban nem szerepel a megelőző atomcsapás lehetősége. Sőt, utalt a doktrínát leíró dokumentum 22. cikkére, amely kimondja: nincs kilátásban a megelőző csapás eshetősége. Az atomfegyver használata kizárólag válaszcsapásként jöhet szóba – tette hozzá Balujevszkij.

A volt vezérkari főnök – aki korábban a védelmi miniszter első helyetteseként is dolgozott – jelenleg annak a különleges munkacsoportnak a tagja, amely az orosz biztonsági tanács keretében hivatott kidolgozni a módosításokat az utoljára négy évvel ezelőtt korszerűsített katonai doktrínához.
Balijevszkij felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi doktrína értelmében Oroszország fenntartja magának a jogot az atomfegyver válaszként való használatához, ha ellene vagy valamelyik szövetségese ellen atomfegyvert vagy bármilyen más típusú tömegpusztító fegyvert vetnének be. Ugyanez vonatkozik olyan esetekre is, amikor hagyományos fegyvert vetnek be ellene, s ez az orosz állam létét veszélyezteti.

Az orosz biztonsági tanács már korábban bejelentette szándékát, hogy az ország katonai doktrínáját ez év végéig az új viszonyokhoz igazítja, figyelembe véve az újfajta fenyegetéseket. Ezek közé sorolja a NATO terjeszkedését, az amerikai rakétaelhárító rendszer kiépítését, valamint az ukrajnai politikai válságot.
A tervezett módosítások révén Oroszország szavatolni akarja technológiai függetlenségét a fegyverek, a számítógépes technika és más katonai felszerelések gyártásának a területén.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat