HunHír.info

2018. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

És mi vagyunk az antiszemiták, ugye? Franciaországból emigrálnak a legtöbben Izraelbe

2014. szeptember 06. 07:44
Hunhír.info

zsido_temeto.jpgFranciaországból vándoroltak ki Izraelbe a legtöbben az év első nyolc hónapjában - közölte pénteken a franciaországi Zsidó Ügynökség. Az amerikai kivándorlók fele annyian voltak, mint a franciák ugyanabban a periódusban, pedig ott tízszer annyi zsidó él, mint Franciaországban, megközelítőleg 5,5 millió - jelentette Ariel Kandel, a hivatalos állami szervezet igazgatója. aki viszont nem beszélt arról, hogy akkor miért nevezik a cionisták Magyarországot az antiszemitizmus központjának.

Az izraeli integrációs minisztérium adatai szerint a Franciaországból Izraelbe áttelepülők száma augusztusban 4566 volt, s az év végére elérheti az 5500-at.

"Franciaország most először áll az első helyen az aliázók (az izraeli állampolgárságot felvevők) számát tekintve. Még soha nem állt az élen" - állította Ariel Kandel, a hivatalos állami szervezet igazgatója, aki az erősödő antiszemita hangulatot és a stagnáló francia gazdasági helyzetet jelölte meg az emigráció legfőbb okaiként.
Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó közössége, mintegy 5-600 ezer fővel. "A nyugati, illetve szabad világban még soha nem volt példa arra, hogy egy év alatt egy zsidó közösség egy százaléka aliázzon" - hangsúlyozta Kandel.

A Zsidó Ügynökség vezetője az illetékes izraeli minisztérium adatait kommentálta, amelyek szerint január 1. és augusztus 31. között 4566 bevándorló érkezett Franciaországból a zsidó államba, a második helyen Ukrajna szerepel 3252 fővel, megelőzve Oroszországot (2632) és az Egyesült Államokat (2218). Az amerikai kivándorlók fele annyian voltak, mint a franciák ugyanabban a periódusban, pedig ott tízszer annyi zsidó él, mint Franciaországban, megközelítőleg 5,5 millió - emlékeztetett az igazgató.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat