HunHír.info

2018. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

A cionglobál újabb hidegháborút indít Oroszország ellen

2014. szeptember 05. 15:07
Hunhír.info

A NATO kétnapos csúcstalálkozója a hidegháborús korszakhoz való visszatérés szándékát bizonyította – olvasható a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylap pénteki számában közölt kommentárban. Jevgenyij Sesztakov azt is kifogásolta, hogy az utóbbi tíz évben a NATO és Oroszország partnerségéről folytatott nyilvános párbeszéd ellenére a nem nyilvános értékelések szerint Moszkva mindig is lehetséges ellenség maradt az észak-atlanti szervezet vezetése számára

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Jevgenyij Sesztakov úgy véli, hogy az utóbbi két évtized Oroszországgal szemben legellenségesebb NATO-csúcstalálkozója a mostani, amely a walesi Newport kisvárosban nyílt meg csütörtökön. A résztvevők nyilatkozataiban elhangzottakat és a várható döntéseket illetően is. A NATO a Dnyeperhez nyomul című keményhangú bírálatnak az ad különös jelentőséget, hogy az orosz kormány lapjában jelent meg. A kommentátor szerint az ukrajnai események arra sarkallták Washingtont, hogy “újraélessze az észak-atlanti szövetséget, – amely korábban a nyilvánosság előtt kizárólag politikai szervezetként állította be magát”. Sesztakov a Fehér Ház által végrehajtott “egyfajta vészhelyzeti mozgósításnak” nevezte a walesi NATO-csúcstalálkozót, amelyen fel akarják éleszteni a katonai szövetségnek az utóbbi években “jelentősen megkopott fényét”.

A Rosszijszkaja Gazeta kommentátora szerint senki sem titkolja, hogy a NATO terveiben szereplő gyorsreagálású alakulatot, amelyben hét tagállam jelezte részvételi szándékát, az orosz határok közelében állítanák fel. Jevgenyij Sesztakov azt is kifogásolta, hogy az utóbbi tíz évben a NATO és Oroszország partnerségéről folytatott nyilvános párbeszéd ellenére a nem nyilvános értékelések szerint Moszkva mindig is lehetséges ellenség maradt az észak-atlanti szervezet vezetése számára. “Amikor pedig Oroszország nemcsak tudatta, hanem energikusan védeni kezdte geopolitikai érdekeit, rögtön veszélyessé vált a Washington diktátuma alatt kijelölt nyugati világberendezkedés számára” – írta az orosz kommentátor. Hozzátette, hogy Walesben a NATO-tagállamok “ijedten hozzáfogtak a képzeletbeli orosz behatolásra való felkészüléshez”, holott Alekszandr Grusko, Oroszország állandó NATO-nagykövete kijelentette, hogy a NATO ezt indokolatlanul teszi.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat