HunHír.info

2018. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

A Rózsadombról irányítaná Zuglót az ultraliberálbal körúton belüli reménysége

2014. szeptember 05. 15:00
Hunhír.info

Harminckétmillió forintos lakáshitelét tudta leírni a kis liboldó Karácsony Gergely a deviza­hiteles végtörlesztésnek köszönhetően, miközben a parlamentben nemmel szavazott rá. Az ultraliberál baloldal zuglói polgármesterjelöltje azonban nem költözött el eladott, „végtörlesztett” rózsadombi lakásából, hanem visszabérelte, mégpedig az Országgyűléstől kapott, havi száztizenhatezres költségtérítésből. Tehát közpénzből.

Magyar Menedék - Migránsokk

A parlamenttől júniusban végkielégítést is igényelt az Együtt–PM politikusa, a több mint kétmilliós juttatást meg is kapta, mivel nem lett újra képviselő. Nincs hír azonban arról, hogy ezt az összeget bármilyen jótékony célra felajánlotta volna. A jegyzőkönyvek szerint annak ellenére, hogy a parlamentben elutasította a végtörlesztést Karácsony Gergely, tetemes banki tartozását éppen az általa folyamatosan kritizált Fidesz-kormány intézkedésének köszönhetően tudta lenullázni.

Karácsony Gergelynek a főváros legdrágább elit környékén, a Rózsadombon volt egy 96 négyzetméteres lakása, amelyet a családjával eladtak, majd éltek a végtörlesztéssel. Különös, hogy a politikus így tudta kifizetni több tízmilliós adósságát, de ezután is azt nyilatkozta az intézkedésről, hogy az rossz megoldás.

A végtörlesztés után Karácsonyék nem adták lejjebb az igényeiket, nem béreltek egy kisebb ingatlant, vagy nem költöztek olcsóbb, nem rózsadombi szintű környékre a Bauhaus-villa földszintjén lévő, kertes társasházi lakásból. Azt annak eladása és a végtörlesztés után ugyanis az új tulajdonostól visszabérelték, méghozzá az Országgyűléstől igényelt költségtérítésből. Ez derült ki az Országgyűlés sajtóosztályának megkeresésünkre küldött adataiból.

Karácsony a több százezres képviselői fizetésén túl lakhatásának biztosítására 2012. február 1-jétől 2013. december 31-ig még havi 115 ezer 950 forint költségtérítést igényelt az Országgyűléstől, amit meg is kapott. A sajtóosztály úgy tájékoztatott, hogy a képviselő a támogatást azért kérte, mert „a nyilatkozata szerint Budapesten lakóhellyel nem rendelkező képviselő a havi alapdíj ötven százalékával megegyező összegű lakhatási támogatásra jogosult”. A sajtóosztály azt is írta, Karácsony Gergely akkori nyilatkozata szerint csak tartózkodási hellyel rendelkezett Budapesten, és az ingatlant bérelte. Ebből arra következtethetünk, hogy az országgyűlési képviselő először – miközben a parlamentben nemmel szavazott – minden adófizető „segítségével” igénybe tudta venni a végtörlesztés lehetőségét, majd az Országgyűlésen keresztül huszonhárom hónapig közpénzt vett igénybe lakhatása biztosítása érdekében. Különös egybeesés, hogy a Pestisracok.hu tavaly decemberben cikkezett a költségtérítésről, mire Karácsony a következő hónapokban – az országgyűlési kampány időszakában – már nem is igényelte azt. Pedig az internetes lapnak decemberben még azt mondta, megalapozottan veszi fel a pénzt. Karácsony Gergely hivatalos lakcíme a cégháló szerint jelenleg is a budai utcában van, miközben Budapest egy másik városrészében, Zuglóban szeretne polgármesterkedni.

A simlis liboldő politikus az áprilisi választások után nem jutott be az Országgyűlésbe. A sajtóosztály felvetésünkre azt írta, Karácsony 2014. június 3-án kelt nyilatkozatában kérte a mandátum megszűnésével összefüggő hathavi ellátás számfejtését. Ennek a bruttó összege 2 millió 365 ezer 380 forint volt.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat