HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

A Jobbik hatalmas győzelmet aratott a szocialisták felett, és a Fidesz bástyáit ostromolhatja

2014. szeptember 04. 08:07
Kostás Roland - Hunhír.info

Nyári vesztesége ellenére továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz–KDNP, miközben a Jobbik is őrzi a második helyét – derült ki a Nézőpont Intézet 1000 fős telefonos közvélemény-kutatásból, amely augusztus 25-30. között készült a Heti Válasz megbízásából. A potenciális választók körében a kormánypártra 42, a Jobbikra 26 százalék, az MSZP-re 11 százalék voksolna, így a nemzeti radikális néppárt, a Jobbik 16 százalékkal van csak lemaradva kétharmadtól, de ami a legfontosabb: 15 százalékot vert rá az MSZP-re. Ezzel a párt története legmagasabb közvélemény-kutatási eredményét érte el. A jelenlegi helyzetben a Jobbik győzelemmel felérő támogatottsági mutatói újabb megerősítést adhatnak a párt azon stratégáinak, akik a programjában, cselekedeteiben, kül- és belpolitikájában a valódi nemzeti érdekérvényesítő néppárt struktúrában látják a magyarországi második legnagyobb politikai erő jelenét és jövőjét. Hírportálunk lassan egy évtizede vallja, hogy a nemzeti radikálisok számára a Fideszen túli politizálás, a pozitív üzenetek közvetítése, a kormánypárt erős kritikája, de nem oktalan támadása mellett a reális alternatívák felmutatása győzi meg az emberek sokaságát, hogy a szó valós értelmében a JOBBIKRA voksoljanak. A párt értelmiségi holdudvarának további kiépítése, a vidékre támaszkodóan a a civil támogatók összefogását szolgáló "nemzeti asztaltársaságok" megszervezés adhatja a további bázist és hátteret, amely a tartalmi radikalizmust valló emberekkel az egyértelmű, töretlen fejlődés pályájára állítja hazánk második legnagyobb politikai erejét.

Magyar Menedék - Migránsokk

A nyári csökkenés után a Fidesz augusztusban stabilizálni tudta támogatottsági előnyét, és 33 százalékos szimpatizánsi arányával továbbra is magabiztosan vezeti a pártversenyt – derül ki a Nézőpont Intézet 1000 fős telefonos közvélemény-kutatásból, amely augusztus 25-30. között készült a Heti Válasz megbízásából.

Az európai parlamenti választás után a három baloldali párt támogatottsága nagyon közel került egymáshoz. Az elmúlt hónapok eredményei azt mutatják, hogy bár alacsony bázison, de az MSZP stabilizálni tudta előnyét a másik két baloldali párttal szemben, az MSZP-nek 10, a DK-nak 5, az Együtt-PM-nek pedig 3 százalék jelenleg a támogatottsága az összes megkérdezett között – olvasható az intézet elemzésében. A baloldal megosztottságnak köszönhetően továbbra is a Jobbik a második legerősebb párt, 15 százaléknyi szimpatizánssal. Az összes megkérdezett között az LMP 4 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A potenciális támogatottsági adatok a baloldali pártok támogatóinak alacsony aktivitási kedve miatt a Fidesznek, a Jobbiknak és az LMP-nek kedveznek. Ezen a bázison a kormánypártra 42, a Jobbikra 26 százalék, az MSZP-re 11, az LMP-re 9, a DK-ra 8, az Együtt-PM-re pedig 4 százalék szavazna most vasárnap – zárul a Nézőpont Intézet közleménye.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat