HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

A zsidó temetők esetében is rongálás a sírgyalázás?

2014. szeptember 03. 10:51
Hunhír.info

zsido_temeto.jpgGyőrben bronz virágtartókat törtek le az urnafülkékről, a temető üzemeltetője a rendőrséghez irányította a családtagokat – írja a Kisalföld.hu. A lap jogászt is megkérdezett, aki elmondta, hogy a közbeszédben ugyan a sírrongálás egyenlő a sírgyalázással, de utóbbi alatt a jogban inkább az olyan eseteket értik, amikor kifejezetten az elhunyt személyét, emlékét, becsületét sértik meg.

Magyar Menedék - Migránsokk

Egy nő arról számolt be a lapnak, hogy temetőlátogatáskor azt vették észre, hogy letörték az urnafülke bronz virágtartóját. A családtagokat a rendész a temetőgondnoksághoz irányította, ott azt mondták, beszéljenek a rendészettel. A felháborodást követően azt javasolták a családnak, hogy forduljanak a rendőrséghez.

A temető üzemeltetője, a Győr-Szol Zrt. azt mondta, nem történt sírgyalázás, de mivel a temető közterület, a sírkövek, urnák, virágtartók pedig a hozzátartozók tulajdonát képezik, közvetlenül a hatóságoknál kell bejelentést tenni.

A Kisalföld.hu jogászt is megkérdezett, aki elmondta, hogy a közbeszédben ugyan a sírrongálás egyenlő a sírgyalázással, de utóbbi alatt a jogban inkább az olyan eseteket értik, amikor kifejezetten az elhunyt személyét, emlékét, becsületét sértik meg.

Kíváncsian várnánk a jogászi véleményt abban az esetben, ha ZSIDÓ temetőkről, sírokról szól a történet. Ugyanis leginkább nem rongálás, hanem rasszista gyűlöletbűncselekmény miatt ajvékoltak az elmúlt 35 évben bekövetkezett néhány eset kapcsán. Amúgy legyen szó zsidóról, nemzsidóról, a sírok elleni támadás az egyik legvisszataszítóbb bűncselekményforma, és súlyos évekkel kéne honorálni a rézművesek "rongálásait" is.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat