HunHír.info

2018. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Kézdiszentléleki lincselés: még élt a motoros a baleset után, a cigányok lerángatták a sisakját, majd agyonverték

2014. augusztus 28. 21:41
Hunhír.info

motor.jpgTegnap az anyaországi Gój Motoros Egyesület két tagja érkezett – közel húsz erdélyi társuk kíséretében – Kézdiszentlélekre, hogy a helyszínen tájékozódjanak a halálos tragédia körülményeiről, és magyarországi tapasztalatokat adjanak át az önkormányzatnak a kialakult konfliktushelyzet kezelésére. Velük jött Pál Tamás, a lincselés túlélője is, aki megerősítette: az elhunyt motoros még élt a balesetet követően, de a "romák" ütni-verni kezdték a földön fekvő férfit.

Magyar Menedék - Migránsokk

Közel kétszáz csendőr és rendőr, no meg tucatnyi újságíró várta a motoros küldöttséget Kézdiszentléleken, ám az előzetes híresztelések ellenére csak egy kisebb csapat érkezett a településre. Mint később kiderült, több motoros a határon ide-oda cirkálva igyekezett megtéveszteni a hatóságokat – ezek szerint sikerrel.

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke és Székely Kapitányként aposztrofált társa előbb Baróthi Balázs alpolgármesterrel folytatott zártkörű beszélgetést, felvázolva előtte az anyaországi Olaszliszkán történteket, ahol hasonló körülmények közepette gyilkolt a cigány horda. Ezt követően az újságírókkal is ismertették a megbeszélés eredményét.

Többek között megfigyelőkamerák felszerelését javasolták a cigánysorra (erre a lakossági fórumon egyébként már ígéretet tett a község polgármestere), a rendszer kiépítéséhez az egyesület is hozzá kíván járulni. Javasolták, hogy az önkormányzat küldjön egy, a részvétét is kifejezésre juttató tájékoztatást az elhunyt hozzátartozóinak, illetve a sérülteknek, ugyanakkor intézzen felhívást a lakossághoz, pénzjutalmat ígérve annak, aki bármilyen érdemleges információval tud szolgálni a lincseléssel kapcsolatban.

Ők is felvetették egy felüljáró építésének szükségességét, továbbá kopjafát állítanának a baleset helyszínére, ahová évente eljárnak majd megemlékezni, akárcsak Olaszliszkán, és gyásznapnak nyilvánítanák a tragédia napját. Baróthi Balázs közölte, a javaslatokat továbbítja majd a szabadságát töltő Balogh Tibor polgármesternek, a döntés a helyi tanács kezében lesz.

Ezt követően Pál Tamás, a lincselés túlélője megerősítette, hogy elhunyt társát, Attilát, aki még élt a balesetet követően, bántalmazták a cigányok. A meglincselt motoros és utasa fején sisak volt, miután motorkerékpárjuk a kerítésnek csapódott, ám utólag mégis olyan sérülések voltak Attila fején, amik egyértelműen ütlegelésre utaltak.

Pál, aki két késszúrást is kapott, miközben társán akart segíteni, kifejtette: "igaz, hogy a hatóságok előállítottak egy félnótás cigányt, de az nem kielégítő". Ugyanez történt Olaszliszkán, elvégre "könnyebb a hatóságoknak balesetként elkönyvelni az ügyet, mintsem gyilkossági ügyben nyomozni" – tette hozzá.
Ezután a motorosok a baleset színhelyére mentek, ahol gyertyát gyújtottak elhunyt társuk emlékére.

A szép számban összegyűlt falusiak tapsviharral köszöntötték őket, sokan közülük nekik panaszkodtak a cigányokra, hogy lopnak, és a rendőrség őket védi ahelyett, hogy fellépne ellenük.

Mások egyenesen kimondták: jó lenne, ha mindennap jönnének motorosok, ugyanis ezúttal sem tartózkodott egyetlen "roma" sem a cigánysoron.

A félénkebbek "roma megtorlást" vizionáltak, ám az általános vélemény az volt, nem szabad ennyiben hagyni az ügyet, az igazságnak ki kell derülnie.

Székely Hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat