HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Putyin listája: itt lehet seggbe rúgni a Nyugatot

2014. augusztus 26. 16:00
Hunhír.info

Oroszország az élelmiszerembargó után például egyre több McDonalds éttermet zárat be, de az uniós gépjárműimport korlátozása is szóba került. A korlátozások egyes cégeknek komoly gondokat okozhatnak, az élelmiszeren kívül ugyanakkor vannak olyan, már igen specifikus területek, ahol az oroszok komoly fejtörést okozhatnának egyes szektoroknak.

Magyar Menedék - Migránsokk

Ilyen például Ausztrália esetében a lóhús kitiltása, vagy Kanadánál a bányászati eszközök behozatalának leállítása.

Már eddig is komoly eldurvult a viszont a Nyugat, leginkább az EU, illetve Oroszország között az ukrán válság, illetve a maláj gép lelövése miatt. Az EU, illetve az USA szankciókat vezetett be bizonyos orosz személyek, cégek ellen, ráadásul letiltotta az orosz bankokat az európai hitelfelvételről, az oroszok erre válaszul kitiltották a nyugati élelmiszereket az országból, és sorra záratják be a Mekiket.

A Quartz most listába gyűjtötte, hogy milyen szankciós fegyverekhez nyúlhatnának még Putyinék, ha igazán oda akarnának csapni a nyugatiaknak. Olyan variációkat kerestek, hogy a szankciókkal lehetőleg nagyobb, vagy hasonló mértékben sújtsanak le az adott ország exportőreire, mint saját importjukra.

Az EU: mivel Oroszországgal szemben az EU egységesen lép fel, így egyes országokat az oroszok nem tudnának kiemelni (már olyan értelemben, hogy külön országokra nem tudnak szankcióka kivetni, de ha van embargó, akkor az az egyes tagállamokat nyilván másképp érinti). Az EU gazdasága ráadásul nyolcszor nagyobb, mint az uniós, így nehéz olyan szektort találni, ahol az uniós import kitiltása nagyobb kárt okozna az EU-nak, mint az oroszoknak. Ugyanakkor pár területet lehet találni: tapéta, tea, szőrme- és bőrruházat ebbe a kategóriába esik.

Az USA: az amerikai export 1 százaléka megy az oroszokhoz, így nem igazán tudnak Putyinék odacsapni az Egyesült Államoknak, ám van pár szektor, ahol az amerikai exportból az Oroszországba irányuló komolyan részesedik. Ilyen például az élőmarha exportja (a teljes marhaexportból 50 százalék feletti részben), vagy a motorbicikli alkatrészek, illetve a kakaómassza.

Kanada: bár a kanadai-orosz kereskedelem nem nagy összegű, az oroszok a bányászati eszközök kizárásával, illetve a megtermékenyített tyúktojások bevitelének tilalmával tudnának az észak-amerikai államnak komolyabban ártani.

Ausztrália: a déli ország csak 470 millió dollár értékben exportált Oroszországba tavaly, ennek felét a hús- és tejtermékek tették ki. A ló-, illetve szamárhús exportjának zöme ugyanakkor Oroszországba irányult.

Norvégia: az oroszok az élelmiszerembargóval az országukba irányuló norvég export háromnegyedét állították le, leginkább a haláruk érintettek. Ugyanakkor leginkább az állati takarmány területén (a teljes ilyen típusú export 58 százaléka megy az oroszokhoz), illetve a halászati hálóknál lehetne komolyabban kitolni a norvégokkal.

hvg.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat