HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Csaknem tömegkatasztrófa lett a cigányok gyújtogatásából

2014. augusztus 21. 19:54
Hunhír.info

Szerda hajnalban a sepsiszentgyörgyi Tavirózsa utcában lévő 11/A lépcsőház lakói arra ébredtek, iszonyú hőség, sűrű füst önti el a tömbházat. Feltehetően szándékos gyújtogatás miatt gyulladt ki a földszinten lévő lépcsőalj alá begyűjtött limlom. A riadalmat tetőzte, hogy tegnap délben a közelben egy gázcsövet is eltörtek az utászok.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Tegnap reggel Sztakics Éva Judit alpolgármester tájékoztatta a médiát a 3 óra 35 perckor jelentett tűzesetről. Mint mondta, összehívták a sürgősségi bizottságot, továbbá egy háromtagú testület méri fel a károkat, és a helyi tanács mai rendkívüli ülésén tárgyalják meg a súlyosan károsult személyek sürgősségi segélyben való részesítésének módozatait.

A 33 lakrészből főképp a földszintiek és az első emeletiek károsultak: számos bejárat ajtaja, illetve több lakrész előszobája, az itt tartott javak, gázórák, villamos hálózatok is tönkrementek. A hatóságok munkáját nehezítette, hogy több lakrészben a tulajdonosok nem tartózkodtak otthon (szabadságolnak vagy külföldön dolgoznak).

„Huszonegy lakót menekítettek ki a lánglovagok, négy személyt füstmérgezés miatt láttak el a helyszínen a rohammentősök (egy 9 hónapos gyermeket, illetve 29 éves anyukáját a kórházba is beszállították, ám a megfigyelést követően már tegnap távozhattak). Szerencsére emberi áldozatot nem követelt a tűz” – közölték az illetékesek. A gáz- és a villanyáram-ellátást a riasztás után nyomban felfüggesztették. A készenléti bizottság ellenőrzéseket folytat a helyszínen, és ha rendben találják a vezetékek állapotát, igyekeznek az áramot mihamarább visszakapcsolni.

A helyszínen tegnap feszült hangulat uralkodott, a tömbházlakók egy földszinten lakó cigány családot vádoltak a történtekért, akik önkényesen halmozták fel a hálóval, préselt lemezzel elkerített lépcsőaljba a gyúlékony lomot. A lakók szerint a cigány családdal számtalan problémájuk akadt, többször a csendőrséget is kellett riasztani a „háborgások” miatt, mi több, egyik férfi elmondta, nem ez az első tűzeset, ami miattuk történik (ez utóbbi állítását a hatóságok nem erősítették meg, de nem is cáfolták). Amúgy a helyszínre a vádolt cigány család egyik tagja is megérkezett, és amikor elmesélték neki, hogy mi történt, gondolkodás nélkül rávágta, „valaki felgyújtotta a szajrét”.

A riadalmat tetőzte, hogy tegnap dél körül, pár utcával arrébb az utat javító munkások egy markológéppel „megakasztották” a gázvezetéket, az elrepedt, és komoly méretű gázszivárgás keletkezett. A megyei tűzoltóság azonnal kiküldött a helyszínre egy balesetelhárító egységet, illetve a gázszolgáltató alkalmazottai időben orvosolták a repedést. „Csodával határos, hogy abban a gázszagban nem történt tragédia, nem robbant el a vezeték” – mesélték a helyszínen lévők.

Székely Hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat