HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Üzent az IÁ terroristáinak a lefejezett újságíró édesanyja

2014. augusztus 21. 07:21
Hunhír.info

James Foley édesanyja arra kérte fia elrablóit, hogy engedjék szabadon a foglyaikat. Diane Foley egy közleményben rendkívüli fiúnak, testvérnek, újságírónak és személyiségnek nevezte fiát, akit egy kedden megjelent videó szerint lefejezett az Iszlám Állam egyik álarcos terroristája. A sokkoló felvétellel az Egyesült Államoknak üzentek, és követelték az iraki légicsapások leállítását. Az iszlamisták újabb újságíró kivégzésével is fenyegetőztek.

A felvétel valahol egy sivatagban készült. A kivégzés előtt megszólalt egy narancssárga ruhába öltöztetett, kopaszra nyírt férfi, aki valószínűleg olyan szöveget mondott el, amilyenre a fogva tartói kényszerítették. Gyilkosa is angolul beszél, brit akcentussal, és közben a késével hadonászott.

Az amerikai újságíró édesanyja tényként kezelte már fia halálát a Fehér Ház bejelentése előtt is.

Az iszlamisták a sivatagban térdepeltettek egy másik férfit is. Ő egy másik elrabolt újságíró, Steven Sotloff, akinek sorsa a fekete késes gyilkos szerint Barack Obama amerikai elnök kezében van – vagyis állítólag megmenekülhet a kivégzéstől, ha az amerikaiak leállítják az iraki légicsapásokat.

James Foleyt 2012 novemberében rabolták el Szíriában, ahonnan a GlobalPostnak tudósított. A szabadúszó amerikai újságíró nem először esett fogságba: 2011-ben 45 napig tartották fogva Líbiában.

Édesanyja közleményében azt írta: a fia az életét adta azért, hogy megmutathassa a szíriai emberek szenvedését. Diane Foley arra kérte "könyörögve" az emberrablókat, hogy engedjék szabadon a foglyaikat, mert ők ugyanolyan ártatlan emberek, mint a fia, és az amerikai kormány politikáját nem tudják befolyásolni – olvasható a Reuters hírügynökség tudósításában.

A másik amerikai újságíró, akinek az élete valószínűleg komoly veszélyben van, Steven Sotloff, ő tavaly júliusban tűnt el Szíriában, Aleppo környékén. Ő is szabadúszó, egyebek mellett a Time-nak, a World Affairs-nek és a National Interestnek dolgozott.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat