HunHír.info

2018. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Örményország elutasította a dekadens Nyugatot

2014. augusztus 20. 11:49
Hunhír.info

Alig egy hete az orosz kormány javaslatot terjesztett elő az államfőhöz Örményország Eurázsiai Gazdasági Unióhoz történő csatlakozására, hogy véglegesítse a csatlakozás engedélyezését. Örményország közelgő csatlakozásának szerződését az Eurázsiai Gazdasági Bizottság mostanra előkészítette, amit Oroszország, Belorusszia, Kazahsztán és Örményország vezetői közösen elfogadtak.

Örményország korábban még az Európai Unióval folytatott tárgyalásokat társulási szerződés aláírásáról az úgynevezett "keleti partnerség" jegyében. 2013 szeptemberében azonban hirtelen külpolitikai fordulat következett be és felmondtak minden, az Európai Unióval már aláírt egyezményt, majd Örményország deklarálta csatlakozási szándékát az eurázsiai vámunióba.

Vlagyimir Putyin orosz államfő március elején bejelentette, hogy Örményország egyike lehet majd az Eurázsiai Unióhoz elsőként csatlakozó országoknak. Az örmény miniszterelnök március közepén pedig nyilatkozatot tett, hogy az ország 70%-ban megfelel a csatlakozási követelményeknek. Akkori hírek szerint a csatlakozási szerződést május végén írják alá, ez azonban az ukrán helyzet alakulása és az országra nehezedő nyugati diplomáciai nyomás miatt előre lett hozva - Vahram Avaneszjan gazdasági miniszter április 17-én egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a posztszovjet vámunióba belépés csatlakozási szerződését április 29-én, a Legfelsőbb Eurázsiai Gazdasági Tanács találkozóján írják alá.

Az államfő a múlt hét elején Szocsiban, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozót követően nyilatkozatot tett, miszerint Örményország még idén ősszel csatlakozhat az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz. A kormány jelenleg vitatja meg a csatlakozás időpontját.

2011 novemberében egy moszkvai konferencián elhangzott, hogy Magyarország is egyike azoknak az országoknak, melyek lehetőséget kapnak majd az Eurázsiai Unióhoz csatlakozásra, - a térségi országok által épített új szövetségi rendszerhez, ami valós alternatívát jelent a saját tagállamait ipar nélküli felvásárlópiaccá degradáló Európai Unióval szemben.

Hunhír.info - hidfő. net

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat