HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Háromfős kelta bűnbanda követte el a brutális gyilkosságot Siófokon

2014. augusztus 19. 16:01
Hunhír.info

ciganypecsenye250.jpgA köztiszteletben álló, közismert vállalkozó meggyilkolása nagy felháborodást váltott ki Siófokon, emiatt rengetegen segítették információval a nyomozást, a polgárok és a rendőrség egymásra találtak ebben az ügyben. A rendőrök elfogták a brutális, többszörösen büntetett előéletű gyilkosokat, és érdekes módon most is kussol a két cigány "jogvédő", Száva Vince és Setét Jenő, hogy Balog miniszterről ne is beszéljünk.

A bűnügy részleteiről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon. A köztiszteletben álló, közismert vállalkozó meggyilkolása nagy felháborodást váltott ki Siófokon, emiatt rengetegen segítették információval a nyomozást, a polgárok és a rendőrség egymásra találtak ebben az ügyben.

Ezt Szijártó István alezredes, a megyei főkapitány bűnügyi helyettese mondta, aki ismertette a nyomozás állását. Augusztus 16-án reggel 7-kor a házból kilépő anyósa találta meg a 60 éves férfi holttestét. Az orvosszakértői vizsgálat azonnal kiderítette, hogy megölték. A forró nyomos adatgyűjtés során került a nyomozók látókörébe a 36 éves, siófoki N. Tamás. Vasárnap őrizetbe vették, de hamarosan kiderült, hogy két bűntársa is volt. Néhány órán belül elfogták a 29 éves, szintén siófoki L. Norbertet, és a 28 éves K. Ferencet, aki kaposvári lakos. Ők hárman tervelték ki a támadást. Először betörni akartak a vállalkozóhoz, 2-3 héten át figyelték a mozgását, a szokásait, felkészültek a bűncselekményre.

Megállapították azonban, hogy a betörés nem vezethet sikerre, mert valaki mindig tartózkodott a lakásban, leginkább a férfi felesége. Rájöttek, hogy a vállalkozó pontos menetrend szerint, meghatározott időben szállítja haza a két dohányboltjából és az egy italboltjából összeszedett bevételt. Erőszakkal akarták elvenni tőle.

Pénteken este L. Norbert autóval vitte a két társát a Mogyoró utcába, a sarkon kitette őket, majd egy közeli iskolánál várakozott. Látta, amikor elhaladt mellette a hazafelé tartó vállalkozó, ekkor jelzett a többieknek. Ők elbújva várták az áldozatukat, aki beállt az autóbejárójára, majd bezárta a kocsiját. Ekkor érte a brutális támadás, amelynek a részleteiről egyelőre a nyomozás érdekében nem beszélnek a rendőrök. Egy biztos: a sértett belehalt a bántalmazásba, gyilkosai pedig elrabolták tőle a pénzt. Gyalog menekültek, majd a sofőr felvette őket. Egyikük lakására mentek, ahol korábban tervezgették a bűncselekményt, és elosztoztak. Hogy mennyit zsákmányoltak, azt még nem árulták el a rendőrök.

A ruhát, amit viseltek a tettesek, valamint a mobiltelefonjaikat elégették. Ezzel nem kerülte el a lebukást a trió, akik mind büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek számító bűnözők, kerültek már összeütközésbe a törvénnyel betörés, lopás, sőt rablás miatt is. A nyomozók még kedden délelőtt is találtak eszközöket a menekülési útvonalukon, ami DNS-mintával szolgálhatja a bizonyítást. Ezeket a tárgyakat és a kocsijukat a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézetbe szállították vizsgálatra. A felderítésben a Nemzeti Nyomozó Iroda és a siófoki rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek. Szijártó István kiemelte, hogy 72 óra alatt sikerült eredményt elérni, ezzel megnyugtatták a siófokiakat, akik közül sokan rettegtek a bűntény után. Király Richárd alezredes, siófoki rendőrkapitány szerint a gyilkosság helyszínén a családi házas övezetben nem volt eddig betörés, csak a közeli lakótelepen.

A gyanúsítottak közül volt, aki azóta beismerő vallomást tett, N. Tamást pedig kedden előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, ezután társai következnek.

Hunhír.info -Sonline

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat