HunHír.info

2018. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Ez aztán a tolerancia: fekáliával „tisztelik” meg – no nem valamelyik zsinagógát, hanem a Szabadság téri emlékművet

2014. augusztus 06. 18:11
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szabter-2014-08-06-2-.jpgAnnak, aki mostanában netán a fővárosi Szabadság térre látogat, megdöbbentő látványban lehet része. Ama emlékművet ugyanis az örökösen a toleranciáról és a kirekesztés elfogadhatatlanságáról, meg a kisebbségek jogairól hozsannázók rendszeresen „megtisztelik”. Ki mivel. Így nemcsak limlomokkal, hanem fekáliával is.

Magyar Menedék - Udo UlfkotteÚgy tűnik, tényleg nem ismernek határt semmiben. Olyan a kordonnal körülvett emlékmű előtere, mint egy cigányputri. A másodpercenként kirekesztésükről sipákolók telehordták a szobrok környezetét mindennemű kacattal. Cipőkkel, bőröndökkel, kövekkel, papírokkal.
Például rajtuk héber betűs üzenetekkel. Mintha legalábbis a siratófalnál lennének.Nos, aki csak mustármagnyi viselkedéskultúrával rendelkezik, az is tudhatja, vannak evidenciák, amikből nem engedhetünk. Ilyen, hogy ha olyasvalakinek állítanak síremléket vagy emlékművet, aki kifejezetten unszimpatikus számunkra, nem úgy fejezzük ki emiatti ellenszenvünket, mint a fentebbi esetben. Főleg, ha eközben toleranciát hirdetünk.Még akkor sem, ha netán maximálisan nekünk van igazunk. Ott vannak például a kommunista vezetők síremlékei. Amik közül számos a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben található ma is. Alighanem mégsem jutna eszébe egyetlen meggyőződéses antikommunistának sem, hogy ugyanazt tegye velük, mint amit most a Szabadság téri emlékművel tesznek.„Egy emlékművet fel lehet-e állítani, ha a társadalom egyik vagy másik, kisebb vagy nagyobb csoportja úgy érzi, az emlékmű által hordozott jelentéssel nem tud azonosulni? Ilyen esetben az emlékmű nem válik az emlékezés helyévé.” Ekként elmélkedik a Néphazugság mai számában Paár Ádám, a Méltányosság Politikaelemző Központ politológusa.És ha nem válik, akkor az a politikailag korrekt reakció, hogy fekáliával „tiszteljük meg”? Vagy hogy sarlóval, kalapáccsal esünk neki? Hátrább az agarakkal, liberális demokraták, hátrább! Mert kérdezzük, mégis mit szólnának hozzá, ha valaki valamelyik zsinagógával próbálná meg ugyanezt tenni? Vajon meddig lennének olyankor az elkövetők szabadlábon?

Nyilván nemcsak e sorok íróját háborítja fel az, ha valaki tagadja a kommunizmus rémtetteit. Azonban mégsem követeli börtönbe zárását. De hát, ha valamikor, ilyenkor látszik igazán, valójában milyenek is azok, akik még a látszatra sem adnak. Akiknek nem volt gyermekszobájuk, s így nem tudják, mikor mi illik. Szánalmas kis senkik.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat